Hlavní obsah

Návrat na známé místo se mu nevydařil. Neproměnili jsme šance, štve libereckého kouče

Zlín

Návrat na známá místa, kde v minulosti hrál i trénoval, se dvaapadesátiletému kouči Pavlu Hoftychovi nepovedl. S fotbalisty Liberce, které převzal před touto sezonou, prohrál v prvoligovém utkání ve Zlíně 1:2.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Liberce Pavel Hoftych během utkání se Zlínem

Článek

„Věděli jsme, že Zlíňané v úvodních dvou kolech nevstřelili gól a neměli na kontě ani bod. Proto jsme tušili, že budou hodně důrazným a nepříjemným soupeřem. Byli jsme připraveni i na to, že na nás vyrukují pouze s tříčlennou obrannou formací. Úvodní půlhodinu jsme ale byli stejně u všeho pozdě a neudrželi jsme vpředu míč. Doplatili jsme na to gólem v naší síti. Vstřelil ho Poznar, na něhož jsme se hodně zaměřovali," stýská si Hoftych.

V závěru prvního poločasu se však jeho mužstvo zlepšilo. „A po přestávce jsme byli dokonce lepší. Dobře jsme kombinovali a podařilo se nám vyrovnat. Jenže pak jsme inkasovali podruhé. Několik nadějných brejků se nám poté nepovedlo dovést do úspěšného konce," lituje.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Tomáš Poznar ze Zlína (vlevo) a Matěj Hybš z Liberce.

Hoftych míní, že střetnutí by mnohem víc slušel nerozhodný výsledek. „Rozhodně jsme měli na to, abychom si aspoň bodík ze Zlína odvezli. Kupříkladu střídající Pešek měl dvě slibné příležitosti. Jenže v koncovce nám chybělo víc kvality," přiznává.

Nevymlouvá se na několik sporných verdiktů sudího Klímy, které některé liberecké fotbalisty pořádně rozčílily. „V závěru se možná mohla za faul na Malinského kopat penalta. Ale my jsme si měli uhrát lepší výsledek sami. Chtělo to prostě proměnit šance," má Hoftych jasno.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Smutní hráči Liberce po prohraném zápase se Zlínem.

Nostalgie šla prý ve Zlíně stranou. „Mám to tady rád. Jenže teď jsem přijel s Libercem a snažil jsem se udělat maximum, abychom vyhráli. Bohužel se nám to nepodařilo," štve trenéra Slovanu.

Reklama

Související témata: