Hlavní obsah

Dědek Drobný oslavil úctyhodný rekord výhrou

Olomouc

Začátkem října rozšířil realizační tým fotbalistů Českých Budějovic. S dovětkem, že bývalý reprezentační brankář a odchovanec jihočeského klubu Jaroslav Drobný je připravený v případě potřeby naskočit i do zápasu. Čerstvě čtyřicetiletý gólman, který na jaře působil v bundesligovém Düsseldorfu, na návrat mezi tyče nečekal dlouho. Svému týmu vychytal výhru 3:1 v Olomouci a připsal si rekord. Postaral se o nejdelší pauzu mezi ligovými zápasy v české lize.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaroslav Drobný na archivním snímku na tréninku české fotbalové reprezentace.

Článek

Napsal více než poutavý příběh. V pátek oslavil kulaté 40. narozeniny, hned o den později šel do brány. A vychytal nováčkovi vcelku nečekanou venkovní výhru.

Server csfotbal.cz ihned poukázal, že Jaroslav Drobný nastoupil v české lize naposledy před více než 18 lety, v květnu 2001. V zápase na Synotu s ním i tehdy v dresu Českých Budějovic hrál Tomáš Sivok, tehdy sedmnáctiletý.

A právě velezkušený internacionál byl na Hané jediný, kdo nešťastnou trefou do vlastní sítě Drobného překonal...

Gólman Jihočechů vzal rekord jinému brankáři Danielu Zítkovi, který se do české ligy vrátil po rovných 16 letech.

Drobný má za sebou působení v Panioniosu Atény, Fulhamu, Hertě Berlín, Bochumi, Hamburku, Brémách a naposledy Düsseldorfu. V české lize si už za České Budějovice zachytal v letech 1999 až 2001.

Reklama

Související témata: