Hlavní obsah

Straka zatím budějovické fotbalisty jen motivoval

PRAHA

Nový fotbalový kouč českobudějovického Dynama František Straka zatím své nové svěřence stihl jen motivovat. Přesto věří, že z nedělního duelu s Mladou Boleslaví vyjde jako vítěz. „Za dva dny se toho moc stihnout nedá, proto jsem řekl, že hned nelze čekat zázraky," řekl deníku Právo Straka.

Foto: čtk

František Straka poprvé povede fotbalisty Českých Budějovic

Článek

"Hráče zatím poznávám a před nedělním duelem se je snažím motivovat. Nálada je pozitivní, všichni se těšíme a věříme v zisk tří pro nás velice důležitých bodů, přesto, že máme nějaké zdravotní problémy, které ale nechci ventilovat,“ dodal trenér, který ve čtvrtek na jihu Čech nahradil Františka Cipra.

Straka byl známý také svými specifickými motivačními prvky. Sparťanům nechal před derby se Slavií například připravit tatarský biftek v podobě slavistické hvězdy. „Tyhle libůstky teprve přijdou, zatím na ně nebyl čas,“ slíbil charismatický kouč.

Hon na Zajíce 

Zatímco Straka se chystá na svůj první ligový zápas po více než roční přestávce, jeho protějšek na mladoboleslavské lavičce Luděk Zajíc možná zažije svůj poslední. Už polohlasem se mluví o tom, že by jej mohl nahradit Zdeněk Ščasný nebo Jaroslav Hřebík.

„O tom vůbec nepřemýšlím, důležitá je příprava mužstva na zisk tří bodů. Změna trenéra dá mužstvu vždy nový impuls. V případě Straky to platí dvojnásob, protože ten je schopností motivovat hráče pověstný. Určitě do nich napumpuje energii a ti se mu budou chtít předvést. Pokud chceme uspět, musíme se domácím vyrovnat v nasazení a agresivitě,“ řekl mladoboleslavský kouč, který může využít posily – obránce V. Procházku z Plzně a útočníka A. Mendyho z Mostu.

Gambrinus liga - program 5. kola:
Sobota 1. září:
19:00Slovan Liberec - Tescoma Zlínon-line
19:00Baník Ostrava - Viktoria Plzeňon-line
Neděle 2. září:
17:00SK Kladno - FK Jablonec 97on-line
17:00České Budějovice - Mladá Boleslavon-line
17:00SIAD Most - Slavia Prahaon-line
20:15Sparta Praha - Sigma Olomoucon-line
20:151. FC Brno - FK Tepliceon-line
Pondělí 3. září:
17:15Bohemians 1905 - Viktoria Žižkovon-line

Reklama