Hlavní obsah

Kincl: Na žádného vůdce si hrát nechci a ani nebudu

Zkušenost do ofenzívy a góly, které mají pomoci k prvoligovým bodům a udržení mezi elitou, si od Marka Kincla slibuje vedení nováčka Bohemians Praha. Forvard, který svým gólem v dresu Sparty před pěti lety v nastavení utkání proti Laziu zajistil týmu postup do osmifinále LM, je připraven v případě neúspěchu vzít zodpovědnost na sebe. „Už nějaké zkušenosti mám, abych něco unesl. S tím se musí hráč vyrovnat,“ ubezpečuje střelec pětapadesáti ligových branek Kincl.

Článek

Co předcházelo vašemu návratu na české trávníky?

V Rakousku jsem ukončil smlouvu, která byla podepsaná ještě na jeden rok. S klubem jsme se dohodli, že ji už ukončíme. Vracel jsem se domu a nevěděl, co bude. Po dvou dnech od mého příjezdu se ozvali z vedení Bohemians Praha. Jednání s klubem bylo konkrétní a zhruba po půl hodině jsme se dohodli.

Vy osobně jste neměl zájem ještě počkat na nějakou zahraniční nabídku?

Rodina se stěhovala domů, prioritou pro mě bylo najít něco v Čechách. Z Prahy přišla první konkrétní nabídka a já neměl důvod čekat na nic dalšího.

Má tým sílu na to, aby hrál ve středu tabulky, nebo se bude jednat o boj o záchranu od prvního utkání?

Síle týmu samozřejmě věřím. Kdybych nevěřil, nemělo by cenu do zápasu nastupovat. Určitě to ale jednoduché nebude.

Půjde tedy o boj o udržení?

Cílem týmu je, abychom se zachránili. Já bych to viděl někde výš.

Radil jste se z někým z českého fotbalového prostředí o vašem návratu?

Ano, diskutoval jsem o tom s některými hráči, co se také vraceli ze zahraničí. Nebudu říkat s kým, ale spíše mě od toho odrazovali. Já se ale cítím fit. Věřím, že Bohemce ještě mám co dát.

Obáváte se kritiky, která může přijít, pakliže se vám nebude dařit?

I s tím musí hráč počítat, že to přijde. Já jsem nesl kritiku, když jsem byl ve Spartě, a snáším ji pořád. S tím se musí hráč vyrovnat. Už nějaké zkušenosti mám, abych něco unesl. Důležitá bude hra na hřišti, když se bude dařit, všechno bude lehčí.

Na vás jako na jednom z tahounů to bude stát asi nejvíce...

Vedení to ode mě asi očekává. Jsem jeden ze starších hráčů, mám zkušenosti ze Sparty, z Rapidu Vídeň. Jsou tady i jiní zkušení hráči jako Míra Obermajer a David Zoubek. Věřím ale, že budeme hrát jako tým.

Neberete na sebe tedy roli vůdce?

To se uvidí až na hřišti. Vůdce se netvoří tak, že přijde do kabiny a řekne „Já jsem vůdce“. Když se hráči daří, dává góly, a týmu to přináší body, tak se vůdce vytvoří sám. Já si na žádného vůdce hrát nechci a ani nebudu.

Reklama

Související témata: