Hlavní obsah

Nádhernými góly vynesl Belaid Slavii na druhé místo za Spartu

OSTRAVA

Záložník fotbalistů pražské Slavie Tijani Belaid měl v pondělí odpoledne důvod smát se od ucha k uchu. Na hřišti Baníku Ostrava vstřelil v pátém kole Gambrinus ligy dva nádherné góly a nikdo mu neupře, že rozhodl zápas. Bazaly a touhu Ostravanů rozbil on. „Je to nesmírně důležité vítězství. Pro Slavii i pro mne,“ prohlásil mladík, jenž v sobotu oslaví jednadvacáté narozeniny.

Článek

„Po vyřazení Fiorentinou jsme potřebovali zabrat. Povedlo se v utkání, které mělo kvalitu i skvělou diváckou kulisu srovnatelnou s Ligou mistrů. A já? Dvě šance, dvě střely, dva góly. To je přece nádherné!“ rozplýval se Belaid po zápase.

Belaid dal dva góly už minule Bohemians a nyní  spolu se spoluhráčem Necidem a baníkovcem Svěrkošem vede pořadí ligových kanonýrů. „Tijani má náramnou kopací techniku. Dneska to ukázal. Dopředu je výborný, ale dozadu se mu nechce. To bude muset změnit,“ poznamenal Martin Vaniak, brankář Slavie.

Důležitý první gól Slavie dal Tomáš Necid. Že by mu zimní přestup do CSKA Moskva dal křídla? „Vůbec ne. Na to jsem fakt nemyslel. Jsem pořád hráčem Slavie a chci ji odevzdat co nejvíce,“ tvrdil. Vytáhlý mladý útočník se nebál soubojů s ostravskými stopery Bolfem a Neuwirthem a cítil se jako vítěz. „Oba jsou vysocí. Ale dneska zřejmě nehráli dobře, když dostali od nás tři góly,“ podotkl Necid.

Svěrkoš: Dřeli jsme, ale Slavia byla lepší

Baníkovci byli zklamaní. Dobře věděli, že jen vítězství je udrží v tabulce mezi nejlepšími kluby. Porážka je srazila, jejich bodová ztráta narostla. „Dělali jsme co jsme mohli. Dřeli jsme, ale Slavia byla dneska lepší. Hrála výborně,“ uznal kvality vítězů Václav Svěrkoš.

Ale tři góly doma? Není to moc? Není to příliš silná káva? „Je a my jsme si sami zavařili. Není přece možné, aby při všech gólových zakončeních měli slávisté tolik volného prostoru. To byla naše chyba, to byl hrob našich nadějí,“ posteskl si Svěrkoš. Když vstřelil druhý gól a do konce chybělo s nastavením více než dvacet minut, stále věřil ve vyrovnání. „A kdo by nevěřil? Snažili jsme se, dřeli, ale nepovedlo se.“

Útočník Slavie Necid věděl proč. „V závěru Baníku docházely síly. Mleli z posledního... Byl jsem klidný, vítězství už nám nemohli vzít.“

Reklama