Hlavní obsah

Nezmar: Důležitější než umístění jsou body

Dvě kola před koncem podzimní části první ligy se fotbalisté Liberce vyhřívají na třetím místě tabulky. “Je třeba nynější postavení brát s pokorou. Absolutní spokojenost by byla, kdybychom na podzim všechno vyhráli, ale současný pohled na tabulku je veselejší, než byl před rokem,“ říká v rozhovoru pro Právo útočník Slovanu Jan Nezmar.

Foto: archiv

Jan Nezmar

Článek

Jak hodnotíte aktuální třetí místo libereckých fotbalistů v Gambrinus lize?

Myslím, že v této fázi sezóny nezáleží na tom, na jaké jsme příčce. Důležitější je počet pětadvaceti bodů. Mohli jsme jich mít i více, ale na druhou stranu si musíme přiznat, že některé zápasy jsme zvládli jen se štěstím. Proto je třeba nynější postavení brát s pokorou. Absolutní spokojenost by byla, kdybychom na podzim všechno vyhráli, ale současný pohled na tabulku je veselejší, než byl před rokem.

Doma jste šestkrát zvítězili a dvakrát remizovali. V čem vidíte příčiny této úspěšné bilance?

Hodně to ovlivnil první zápas se Slavií, kdy se nám podařilo porazit favorita. S tím rostlo i sebevědomí, což jsme potvrdili i v utkání se Spartou. Na domácím stadiónu si více věříme a hlavně nám pomáhají i výborní fanoušci.

Před sebou máte zbývající podzimní duely v Českých Budějovicích a s Brnem. S čím do nich půjdete?

S cílem uhrát co nejvíc bodů. V první řadě chceme uspět na jihu Čech. Budějovičtí deset zápasů pod novým trenérem Tobiášem neprohráli. Uvidíme, jak se nám podaří překonat jejich perfektní defenzivu. A pak se soustředíme na Brno.

Jak jste spokojen se svou střeleckou statistikou a herním vyžitím ve Slovanu Liberec?

Skóroval jsem v lize jen dvakrát a určitě jsem si přál víc gólů. Nějaké branky jsem dal v domácím poháru. V letošní sezóně jsme v Liberci čtyři útočníci, kteří se střídáme na hřišti. Nemám tolik prostoru jako loni, ale pro mě jsou nejpodstatnější týmové výsledky. A ty jsou ve srovnání s minulým podzimem lepší.

Reklama

Související témata: