Hlavní obsah

VIDEO: Sparta ještě není podle Chovance silnější než na podzim

Až do soboty se budou fotbalisté Sparty mořit na kondičním soustředění ve Špindlerově Mlýně. Zatímco hráči nabírají ve sněhu a v posilovně fyzickou kondici, hlavní trenér Jozef Chovanec stále dolaďuje kádr pro jaro. Zatím si navzdory prvním posilám netroufá tvrdit, že má k ruce silnější mužstvo než na podzim.

Článek

Na Letnou přichází mladý slovenský záložník Kucka, který je po Hubníkovi, Peterovi a Pamičovi další novou tváří. Jaké změny v kádru ještě budou následovat?

Příchody souvisí s odchody. Ještě pracujeme na příchodu obránce a také útočníka. Pro jaro by mělo v kádru zůstat 23 hráčů.

Došek už je jednou nohou na Žižkově?

Jednání s Viktorkou probíhají, jsem průběžně informován. Od Doška se odvíjí zamýšlený příchod střelecky disponované náhrady. Hrát mohou jen dva útočníci a není optimální mít jich šest.

Na soustředění s vámi není obránce Kučera, jemuž se podzimní hostování z Brugg nepovedlo.

Je v béčku. Manažeři mu shánějí angažmá v Belgii, slyšel jsem něco o Antverpách.

Je pravda, že Kisela hodláte šoupnout do Teplic?

O tom nic nevím. S nikým z Teplic jsem se na téma Karol Kisel nebavil.

Mužem přes palubu je ovšem nečekaně Voříšek, který byl na podzim během zranění Bergra kapitánem...

Petrovi jsem řekl, že s ním pro jaro nepočítám, protože po příchodu Hubníka by měl malou šanci hrát. Jeho další osud teď mají v rukou manažeři.

Voříška ale na horách máte. Jakou asi má motivaci do zimních galejí, když ví, že ve Spartě končí...?

Všechno přece dělá pro sebe. A musí dobře vědět, že pokud by do nového angažmá nepřišel připravený, tak se nikde nechytí.

Kdo ještě slyšel obávanou větu, že s ním nepočítáte?

Zatím nikdo jiný.

Podaří se vám přivést vysokého rakouského stopera Hohenedera?

Jednání se protahují. S hráčem jsme domluvení, ještě se však musíme dohodnout s Lincem, kde má delší smlouvu. Musíme se také připravit na možnost, že to nevyjde.

Když jste na podzim střídal předchůdce Lavičku, sliboval jste, že dáte šanci mladíkům. Jak si potom vysvětlit, že Kúdelu z úspěšné dvacítky pár měsíců poté prodáte do konkurenční Mladé Boleslavi!?

Rozhodně to nebereme tak, že posilujeme konkurenci. Nabídka Boleslavi pro nás byla prostě tak zajímavá, že jsme to udělali. (Středočeši prý zaplatí kolem 12 miliónů korun - pozn. red.) A samozřejmě jsme také přihlédli ke konkurenci na jednotlivých postech.

Je už tedy Sparta silnější než na podzim?

Přestupní termín ještě neskončil. Momentálně by kádr asi nebyl silnější, stále je třeba ho doplnit.

Reklama

Související témata: