Hlavní obsah

Do přípravy Teplic se po návratu z Petržalky zapojil Pavel Hašek

TEPLICE

K fotbalistům Teplic se během zimní přípravy připojil záložník Pavel Hašek, jemuž předčasně skončilo hostování v Artmedii Petržalka a mohl by posílit mužstvo v jarní sezóně. Naopak slovenský brankář Jozef Hroš během testů trenéra Jiřího Plíška nepřesvědčil a na Stínadlech zřejmě nezůstane.

Článek

"Nebyl jsem s ním spokojený a už jsem to i řešil s vedením. Nezdálo se mi, že by to měl být gólman pro Teplice," řekl v sobotu ČTK Plíšek na adresu gólmana Interu Bratislava. Hroš sice v přípravě proti Kladnu předvedl několik dobrých zákroků, ale i tak inkasoval čtyři góly.

Hašek opustil Artmedii stejně jako většina hráčů. "Petržalka zřejmě končí. Majitel klubu převádí hráče do Slovanu, Artmedia má prý dohrát jen s dorostenci a za co nejmenší peníze. Pavel je pořád náš hráč, takže jsme si ho stáhli," řekl Plíšek. "Naskočí do prvního týmu a dál se uvidí podle názoru trenéra," uvedl klubový ředitel František Hrdlička.

Haška si do Teplic vybral ještě trenér Vlastislav Mareček s asistentem Jiřím Bartlem. Když hráč v létě 2007 z Bohemians 1905 přestoupil, ani jeden z nich už v realizačním týmu nebyl. Nový kouč Petr Rada o Haška příliš nestál a záhy jej poslal na hostování zpět do Vršovic. Loni v létě odešel syn internacionála Ivana Haška do Bratislavy.

Nyní dostane pětadvacetiletý hráč v Teplicích znovu šanci. "Znám ho jako poctivého a skromného kluka. A taky dobrého fotbalistu, bojovníka, který zatím jen neměl štěstí. Jestli se prosadí teď, to už je jen na něm," řekl Plíšek. Do zálohy by však chtěl stále získat velkou posilu. "Zatím jsme testovali jen hráče, kteří by případně přišli na doplnění. Když příliš nezaujali, nemělo cenu je angažovat. Případnou posilu nebude potřeba zkoušet," dodal kouč.

V klubu by mohl nečekaně zůstat pravý obránce Josef Kaufman, který se stále nedohodl na smlouvě v norském Vikingu Stavanger a dál trénuje s teplickou rezervou. "Norové na něj už opci uplatnili, jenže on se s nimi pořád ne a ne dohodnout," řekl Hrdlička. Kaufmanovo setrvání nevyloučil.

Reklama

Související témata: