Hlavní obsah

Posílená Slavia zřejmě pustí jednoho útočníka na hostování

PRAHA

Mistrovská Slavia, kterou v zimní přestávce posílilo šest fotbalistů, zřejmě před jarní částí první ligy uvolní z kádru jednoho útočníka na hostování. Mužstvo pravděpodobně opustí někdo z trojice Milan Ivana, Goce Toleski a Zdeněk Šenkeřík.

Článek

Po příchodu Tomáše Pekharta, Pavla Fořta a Aleše Besty má kouč Karel Jarolím k dispozici šest útočníků a navíc ještě zraněného Itala Gianluku Litteriho. "Je pravděpodobné, že jeden z útočníků půjde na hostování. Nedá se předpokládat, že to bude někdo z posil. Je to ale výlučně v kompetenci trenéra," řekl v úterý novinářům ředitel Slavie Petr Doležal.

Zájem o útočníka má prý především Olomouc, která se ozvala už před několika týdny. "Někteří hráči ale mají zdravotní problémy, takže se budeme rozhodovat i podle toho," uvedl Doležal.

Během jeho dvouletého působení v čele klubu je v kádru Slavie neustále živo. "Je třicet příchodů málo nebo hodně? Zatím se nám to vyplácí. Získali jsme titul, postoupili do Ligy mistrů a nyní vedeme ligu o šest bodů," prohlásil Doležal, který i přes odchod tří opor věří, že tým bude minimálně tak silný jako na podzim.

Slavii se vyplácejí zahraniční posily. "Asi je to cesta pro český fotbal. Přivést hráče, kteří mohou náš fotbal pozvednout, se daří," poukázal Doležal na vydařené působení Mickaela Tavarese a Tijaniho Belaida. Věří, že dalším v řadě bude nově angažovaný Brazilec Dens.

Reklama

Související témata: