Hlavní obsah

Jablonecké překvapení na Spartě příliš nekousalo

PRAHA

Fotbalisté pražské Sparty porazili v utkání 14. kola Jablonec 3:1. Hosté tak neprodloužili svoji úspěšnou sérii, kdy z posledních 7 zápasů pětkrát zvítězili a dvakrát remizovali. Spartu k výhře dvěma přesnými zásahy nasměroval kanonýr Tomáš Jun, třetí branku vstřelil obránce Petráš. Domácím se tak vydařila generálka na úterní duel Ligy mistrů s Fenerbahce Istanbul.

Článek

Hosté chtěli na Spartě přestát úvodní tlak soupeře, což se jim ale nepodařilo. V 8. minutě centroval z pravé strany Poborský, gólman Jablonce Špit zůstal stát na brankové čáře a osamocený Tomáš Jun poslal poprvé míč do sítě Jablonce.

Severočeši ale předvedli, že forma posledních kol nebyla náhodná. O dvě minuty později využili hned první standardní situaci ke vstřelení gólu. Po rohu Čížka si nejvýše vyskočil Hrotek a srovnal. Dal si tak pěkný dárek k jubilejnímu 100. startu v nejvyšší soutěži.

Zlom po dvaceti minutách

Sparta ale nepolevila v nasazení a byla odměněna ve 20. minutě. Po rohu Poborského uplatnil důraz Martin Petráš, hrající také stý ligový zápas, a poslal domácí opět do vedení. To pojistil o dvě minuty později nejlepší střelec ligy Jun, který se neukvapil v pokutovém území Jablonce a umístěnou přízemní střelou překonal Špita.

Jablonec na domácí nestačil, Sparta měla převahu, kterou ale už gólově nevyjádřila. Jablonec měl do konce první půle jedinou příležitost, Smíšek se dobře uvolnil, ale pak prováhal nejlepší okamžik k přihrávce volnému spoluhráči.

Ve druhé půli tempo hry opadlo, Sparta jakoby už šetřila síly na úterní zápas Ligy mistrů proti Fenerbahce Istanbul a Jablonec příliš vůle neprokázal a soupeře ofenzivními výpady netrápil.

Sparta mohla zvýšit Šimákem, Junem a Zelenkou, kteří se ale se střeleckou muškou nepotkali. Jedinou příležitost hostí promarnil v 76. minutě Klapka. Sparta po zásluze porazila Jablonec 3:1, hosté v sobotu příliš nekousali. Stínem utkání je zranění domácího Pergla, který je podle předběžných informací trenéra Straky do konce sezóny mimo hru.

Sparta - Jablonec 3:1 (3:1)
Branky: 8. a 22. Jun, 20. Petráš - 10. Hrotek. Rozhodčí: Paták - Tulinger, Pokorný. ŽK: Sivok - Weber, Loučka, Smíšek. Diváci: 3089.
Sparta: Blažek - Pergl (39. Voříšek), Petráš, Kováč, Labant - Poborský, Zelenka, Sivok, Šimák (63. Urbánek) - Jun (79. Meduna), Pacanda. Trenér: Straka.
Jablonec: Špit - Laštovka, Dosoudil, Hrotek, Loučka - Jindříšek (53. Michálek), Čížek (60. Šenkeřík), Hušek, Weber (79. Nesvadba) - Klapka, Smíšek. Trenér: Rada.
Gambrinus liga - 14. kolo
Baník Ostrava - Drnovice 2:2
Olomouc - Opava 0:1
Zlín - České Budějovice 2:2
Sparta - Jablonec 3:1
Blšany - Slavia 0:3
Příbram - Slovácko neděle 21.11.
Ml. Boleslav - Brno neděle 21.11.
Liberec - Teplice pondělí 22.11.
TABULKA ZDE

Reklama

Související témata: