Hlavní obsah

Jablonec chce v lize prohánět první pětku a postoupit v Evropské lize

Jablonec nad Nisou

Fotbalisté Jablonce sice od klubového vedení nedostali konkrétní cíle do nové sezóny, ale trenér Roman Skuhravý by se v první lize chtěl pohybovat ve vedoucí pětce. Co nejlepšího výsledku chce dosáhnout i v Evropské lize.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči Jablonce slaví ve Štruncových sadech zisk Superpoháru FAČR.

Článek

"My jsme od vedení žádný konkrétní cíl nedostali a ani já osobně nechci klukům nějakými dlouhodobými cíli motat hlavu. Chceme jít zápas od zápasu a momentální cíl je porazit Brno," citoval Skuhravého oficiální web severočeského klubu. "V lize bychom mohli prohánět první pětku, i když si myslím, že letos bude špička ligy širší. V pohárech pak postoupit co nejdále," doplnil kouč.

V Evropě chce Stuttgart a Bruggy

Jeho tým coby vítěz Poháru České pošty se v pátek dozví jméno oponenta pro srpnové 3. předkolo Evropské ligy. "Chci soupeře, přes kterého postoupíme. Když to bude Stuttgart, tak budeme muset vyřadit Stuttgart," konstatoval Skuhravý. "Silných soupeřů je tam hodně, líbily by se mi Bruggy nebo Stuttgart. Rozhodně bych raději cestoval na západ než na východ," dodal kapitán Karel Piták.

Jablonec po domácím poháru získal v pátek další trofej, když v Superpoháru porazil úřadujícího mistra Plzeň 3:2. "Atmosféra v týmu umocněná výhrou v Superpoháru je ideální a věřím, že nám to dlouho vydrží," doufal Skuhravý, kterého také těší, že nikdo z jeho svěřenců není zraněný.

Letos byla příprava o rychlosti

Čtvrtý tým minulé sezóny v přípravě z pěti zápasů třikrát vyhrál a dvakrát prohrál. "Příprava byla krátká, rozdělená do dvou bloků, kde jsme první část trávili doma a druhou na soustředění v Rakousku. Snažili jsme se, abychom byli jak kondičně, tak takticky dobře připraveni a až sezona ukáže, jak jsme to zvládli," řekl trenér. "Bylo to letos více do rychlosti než dříve a myslím, že nám to hodně dalo," doplnil Piták.

Jablonec v létě neprodělal zásadnější změny v kádru. Přišel bosenský záložník Nemir Crnkič, z hostování ze Slavie se vrátil ofenzivní Jan Vošahlík a z Dukly náhradní brankář Jan Šebek. Posilou je i útočník Marian Kovář, kterého Baumit získal už dříve, ale na jaře ho ještě nechal ve Slovácku. Petr Hronek a Vojtěch Kubista pak "povýšili" z juniorky.

"Kádr je dostatečný na to, abychom zvládali rytmus středa-neděle. Jsem s kvalitou i šíří kádru maximálně spokojen," zhodnotil Skuhravý. Ten přes vábení Sparty udržel stopera Víta Beneše. Na hostování poslal Jana Pázlera (Dukla), Jakuba Štochla (Bohemians Praha 1905) a Viléma Fendricha (Varnsdorf).

Reklama

Související témata: