Hlavní obsah

Slavia na sestup? Sráží nás zakletá koncovka, láteří kouč sešívaných Koubek

Uherské Hradiště/Praha

Před začátkem sezóny si v Edenu dali za cíl zaútočit na pohárové pozice. Jenže už od léta je jasné, že fotbalisté pražské Slavie budou mít co dělat, aby se udrželi v nejvyšší soutěži. Sešívaní klesli po nedělní prohře 0:3 na Slovácku na předposlední místo tabulky a v posledních třech zápasech navíc nedali ani gól. Na ten borci Slavie čekají už 315 minut.

Foto: Martin Otto, Slavia.cz

Ani Mario Lička (vlevo) prohře Slavie na Slovácku nezabránil.

Článek

Zápas v Uherském Hradišti přitom Slavia odstartovala solidně. V prvním poločase měla více ze hry, byla aktivnější a vytvořila si několik možností. Hlavně dvě šance Koreše volaly po gólu, jenže toho se hosté nedočkali.

Slavia dala v Gambrinus lize jen deset gólů, což je nejméně ze všech týmů. „Kdybychom si šance nevytvářeli, tak bych si myslel, že jsme marní. Máme deset branek, od zápasu v Příbrami si každý zápas vytvoříme čtyři pět šancí, ale nedáváme je," litoval na webu sešívaných kouč Miroslav Koubek.

„Sráží nás to a proto jsme tam, kde jsme. Kombinační složka výkonu není špatná, ale zakončení je ta zakletá věc, která nás sráží," dodal zkušený trenér, který do Edenu přišel v druhé polovině září a od té doby se radoval pouze z jediného ligového vítězství.

„Slovácko vyhrálo, protože naše chyby využilo. Nebylo jich přitom přehršel a domácí si vyložené šance nevytvořili. Oni ale naše chyby využili, my jejich ne," nehledal Koubek výmluvy.

Sešívaní v neděli ztroskotali hlavně na výkonu brankáře Slovácka Dušana Melichárka. „Všichni jsme byli svědky toho, že muž zápasu, náš brankář Melichárek, vychytal minimálně tři brankové příležitosti soupeře. Rychlostní typy Slavie nám dělaly problémy, naše výhra se určitě nerodila snadno," uznal trenér Slovácka Svatopluk Habanec.

Reklama

Související témata: