Hlavní obsah

Plzeň letí do Turecka, na úvod ji prověří ruský Perm

Plzeň

Šachtar Doněck se chystá na jaro ve Spojených arabských emirátech. Jeho soupeř v únorovém úvodním kole vyřazovací části Evropské ligy mu bude od soboty vzdušnou čarou o něco blíž. Fotbalisté Viktorie Plzeň míří do Turecka. Přímým spojem se z německého Norimberku přesunou do slunné Antálie. Zatímco Šachtar v prvním utkání porazil Frankfurt 1:0, Plzeň čekají v Turecku tři přípravné zápasy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vjačeslav Karavajev z CSKA (vlevo) stíhá plzeňského Michala Ďuriše.

Článek

Mírná zima jim přála i doma, přesto už se těší do tepla. Plzeňští se v příštích dnech budou chystat v teplotách okolo 20 stupňů Celsia.

„V Turecku začínáme třetí týden přípravy. Čeká nás z poloviny herní a z poloviny fyzická příprava. Veškeré činnosti se ale budou odehrávat na hřišti. Musíme se soustředit také na některé taktické záležitosti, protože nás prověří tři kvalitní soupeři," avizuje na klubových stránkách trenér Dušan Uhrin mladší.

Příprava obhájce mistrovského titulu zatím běží podle plánu. „Jsem rád, že před soustředěním je zdravotní stav kádru nadále dobrý. Marián Čišovský se vyléčil ze své nemoci, Michal Ďuriš začal po zranění trénovat. Oba by měli být pro soustředění připraveni, což se týká i Marka Bakoše," očekává Uhrin.

Půjde jim také o dobré výsledky

Viktoria se utká s týmy FK Amkar Perm, FK Atlantas Klaipeda a Admira Wacker. „V těchto zápasech se soustředíme hlavně sami na sebe, nikoliv na soupeře. Hned ze začátku nás čeká Amkar Perm, který figuruje v horních patrech tabulky ruské ligy a určitě nás dobře prověří. Samozřejmě v žádném z utkání nechceme prohrát, ale naopak přivézt dobré výsledky," ujišťuje kouč Viktorie.

Do Antálie odletí kompletní kádr Viktorie včetně příbramského Lukáše Stratila, který se do přípravy Západočechů zapojil ve čtvrtek. Doma naopak zůstávají Mladen Veselinovič s Ondřejem Chocholouškem, kteří se zapojí do přípravy juniorského týmu.

Kádr Viktorie pro soustředění v Turecku:
Brankáři:
Matúš Kozáčik,
Petr Bolek,
Roman Pavlík.
Obránci:
Radim Řezník,
František Rajtoral,
Roman Hubník,
Marián Čišovský,
Václav Procházka,
Lukáš Hejda,
David Limberský.
Záložníci:
Milan Petržela,
Pavel Horváth,
Tomáš Hořava,
David Štípek,
Daniel Kolář,
Michal Ďuriš,
Jan Kovařík,
Marek Hanousek,
Patrik Hrošovský,
Matěj Končal.
Útočníci:
Stanislav Tecl,
Marek Bakoš,
Tomáš Wágner,
Lukáš Stratil.

Reklama

Související témata: