Hlavní obsah

Sparta - Ludogorec Razgrad 0:1Sparta se rozloučila s Vrbou porážkou od bulharského mistra

Praha
Aktualizováno

Zatímco v úterý se fotbalisté Sparty trenérovi české reprezentace Pavlu Vrbovi předvedli a v plné sestavě porazili Lokomotiv Moskva 2:1, dnes na soustředění ve Španělsku prohráli s bulharským mistrem Ludogorec Razgrad 0:1. Kouč Lavička tentokrát nasadil hráče druhého sledu. Pavel Vrba se ještě dnes přesouvá do Portugalska za Libercem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný záložník pražské Sparty Lukáš Vácha.

Článek

Bulharský mistr Ludogorec Razgrad je překvapením letošního ročníku Evropské ligy. Dokázal postoupit z prvního místa základní skupiny B, v níž dvakrát porazil PSV Eindhoven i Dinamo Záhřeb, jediné dva body ztratil při domácí remíze 1:1 s Černomorcem Oděsa.

Teplice testují argentinského stopera

Fotbalisté Teplic porazili ve svém druhém utkání na kyperském soustředění bulharský tým Levski Sofia 4:2. V dresu soupeře se představila i čerstvá akvizice z Čech Pavel Čmovš a také bývalý útočník Juventusu Valerij Bojinov. Naopak teplický trenér Zdeněk Ščasný několik hráčů ze základní sestavy šetřil.

Teplicím se na Kypru daří. O víkendu porazily polský Lubin 2:1 a teď si smlsly i na bulharském soupeři. Kouč Ščasný dal příležitost dalším členům kádru, na hřišti tak odehrál celý zápas i sedmnáctiletý Laco Takács. Do druhého poločasu pak vyběhl v dresu Teplic také testovaný argentinský stoper Nahuel Guerrero.

V Turecku Jablonec podlehl OFK Bělehrad 0:1 a Olomouc hrála s Ferencvárosem 0:0.

Přípravné fotbalové utkání ve Španělsku:
Sparta Praha - Ludogorec Razgrad 0:1 (0:0)
Branka: 49. Zlatinski.
Sestava Sparty: Čech (46. Švenger) - Krátký (74. Karafiát), Švejdík, Polom, Hybš - Vácha (46. Mareček), Vacek - Přikryl, Bednář (46. Schick), Sýkora (69. Hušbauer) - Juliš. Trenér: Lavička.
Přípravné fotbalové utkání na Kypru:
FK Teplice - Levski Sofia 4:2 (2:1)
Branky: 11. a 71. Čajič, 26. Vůch, 77. Litsingi z pen. - 19. Božinov, 89. Ivanov.
Sestava Teplic: Lukáč - Matula (68. Vondrášek), Rode (46. Guerrero), Hošek, Krob (77. Urma) - Vůch, Takács, Čajič, Nivaldo (46. Litsingi) - Jindráček (46. Salami), Bratanovič (60. Ljevakovič). Trenér: Ščasný.
Přípravné fotbalové zápasy v Turecku:
Baumit Jablonec - OFK Bělehrad 0:1 (0:1)
Branka: 24. Dražič.
Sestava Jablonce: Špit - Rossi (80. Landovský), Eliáš, Beneš, Vrzal - Kopic (64. Pázler), Kubista (72. Vukadinović), Novák, Třešňák (46. Moulis) - Fantiš (46. Kysela) - Doležal. Trenér: Skuhravý.
Sigma Olomouc - Ferencváros 0:0
Sestava Olomouce: Zlámal - Varadi (76. Dreksa), Svozil, Šindelář, Škerle - Zahradníček (72. Karaš), Fall, Pospíšil (72. Houska), Javůrek (46. Falta) - Ordoš (55. Rolinc), Nepožitek (46. Plšek). Trenér: Psotka.

Reklama

Související témata: