Hlavní obsah

Dělám práci, v níž člověk nikdy neví, říká kouč Slovák, jehož Liberec jen jednou vyhrál

Praha

Nejen nováčci Hradec Králové a České Budějovice se propadají tabulkou fotbalové Synot ligy. Po třetině soutěže je ve vážném ohrožení také Slovan Liberec. Účastník předkol Evropské ligy je remízovým králem, jenže vedle šesti nerozhodných výsledků dokázal jen jednou vyhrát. Není tedy divu, že od sestupových příček dělí Liberec pouhé dva body a reprezentační přestávka pod Ještědem moc klidná nebude.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovanu Liberec Samuel Slovák.

Článek
Fotogalerie

Báječné tažení pohárovou Evropou v minulé sezóně je pryč. Liberec má moc málo bodů na to, aby mohl být v klidu.

„Bodově to zdaleka není ideální, ale naše hra není tak špatná a produkuje i šance. Věřím, že to přijde. Hráči makají s patřičným nasazením, chce to také trochu zkušenosti. Zlomí se to, pak budeme produktivnější," hodnotí první třetinu soutěže trenér Samuel Slovák.

V létě vystřídal Davida Vavrušku, který v závěru minulého ročníku Slovan dovedl do pohárů, ale pak se vrátil k juniorce. Slovenský kouč a bývalý hráč Liberce si uvědomuje, že jeho pozice není zdaleka jistá.

„Dělám práci, v níž člověk nikdy neví. Je mi jasné, že nám body chybí, ale nehrajeme špatně. Několikrát nám zisk těsně unikl. Bodově na tom nejsme dobře, ale na druhé straně vidím mužstvo, které maká a bojuje," poukázal Slovák po nedělní těsné porážce 0:1 na Spartě.

Pohled na tabulku je hrozný

Liberec je zvyklý hrát o poháry, na záchranářské bitvy není zařízený. „Máme zatím jenom jednu výhru, což je hrozně málo. Vždy jako by nám chyběl malý krůček k tomu, abychom to konečně zlomili. Doufám, že se to už brzy změní, protože pohled na tabulku je teď hrozný," líčí za hráče mladý obránce Lukáš Pokorný.

Po reprezentační přestávce Slovan na vlastním hřišti přivítá Slovácko.

Reklama

Související témata: