Hlavní obsah

Jihlava už nepočítá s Kolouškem, bude hrajícím asistentem v béčku

Jihlava

Osmatřicetiletý záložník Václav Koloušek již na jaře fotbalistům Jihlavy nepomůže. Vedení Vysočiny s ním už pro první tým nepočítá a přesunulo ho do juniorky, kde bude plnit roli hrajícího asistenta trenéra. Klubovému webu to řekl sportovní ředitel Josef Jinoch.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Václav Koloušek v prvoligovém týmu Jihlavy skončil

Článek

Bývalý reprezentant tak zřejmě zakončil ligovou kariéru, během níž odehrál 157 zápasů a vstřelil 24 branek. Odchovanec Mladé Boleslavi prošel Příbramí, Spartou, Libercem, Slavií a Brnem, v zahraničí oblékal dresy italských celků Salernitany a Fermana a v Rakousku hrál za Innsbruck a Wiener Neustadt. Za národní tým nastoupil pětkrát a Maďarsku dal i gól. V roce 2004 musel přerušit kariéru kvůli leukémii.

Kromě Kolouška Jihlava pro jaro už nepočítá s Mariánem Kovářem, Christianem Irobisem a Vlastimilem Vidličkou.

"Hostování z Jablonce skončilo Mariánu Kovářovi a my nepočítáme s jeho prodloužením. Útočník Christian Irobiso završil svůj čtyřměsíční test a my jsme se rozhodli, že mu profesionální kontrakt nenabídneme," řekl Jinoch. "Dále jednáme s agentem krajního obránce Vlastimila Vidličky, pro kterého se snažíme nalézt herní uplatnění v jiném klubu. Středopolař David Vacek a útočník Jindřich Kučera zahájí přípravu s juniorským týmem," dodal.

Momentálně je v kádru Jihlavy pro zimní přípravu 29 jmen, před odjezdem na soustředění do Turecka však dojde ke zúžení na 20 hráčů do pole a tři brankáře. Navíc Vysočina počítá s příchodem minimálně dvou posil.

"Jednáme o příchodu minimálně dvou fotbalistů, kteří tady s námi budou na prahu zimní přípravy. Zároveň tradičně počítáme s tím, že budeme pokračovat ve snaze nalézt kvalitní hostování a pravidelné herní vytížení našim mladých hráčů," dodal Jinoch.

Reklama

Související témata: