Hlavní obsah

Mladá Boleslav s jistotou hlídá pohárovou místenku

Mladá Boleslav

Porážka Teplic na Spartě jim nahrála. Žádný jiný klub nemá devět kol před koncem Synot ligy takový klid, jako fotbalisté Mladé Boleslavi. Na třetí Jablonec ztrácejí osm bodů, naopak na páté Teplice mají k dobru sedm bodů. Svěřenci kouče Karla Jarolíma tak s jistotou hlídají čtvrtou příčku zaručující start v kvalifikaci Evropské ligy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor jediného gólu utkání Jasmin Ščuk (druhý zleva) a jeho spoluhráči z Mladé Boleslavi oslavují výhru nad Baníkem.

Článek

Úvod jara se jim nepovedl, těsná výhra 1:0 nad Baníkem ovšem znamenala již třetí výhru v řadě. Především doma jsou fotbalisté Mladé Boleslavi silní, z posledních deseti zápasů na vlastním hřišti v lize podlehli jen Plzni. Na Ostravu to navíc umějí, Baník ve městě automobilů nebodoval již od listopadu 2008.

Středočeši sice porazili Baroše a spol. jen o gól, na jaře však poprvé udrželi čisté konto.

„Na Baník jsme se připravili. Věděli jsme, že se bude snažit hrát z obrany a spoléhat na rychlý protiútok, protože na to má hráče. Bylo klíčové, že jsme dobře pokryli Baroše, za to pochvalu zaslouží oba stopeři. V gólových situacích jsme buď špatně trefili míč, nebo soupeře podržel brankář Pavlenka, případně nám chyběla lepší finální přihrávka. Zápas jsme měli pod kontrolou a jsem rád, že jsme nedostali gól a potvrdili vítězství na Slavii, ale mrzí mě, že jsme nedokázali výhru potvrdit druhou brankou," poznamenal boleslavský kouč Karel Jarolím.

Týmu hodně pomohlo, že vítězně zvládl přestřelku na Slavii. Forma jde nahoru, po reprezentační přestávce se Mladá Boleslav představí na Stínadlech, kde může atak Teplic definitivně odrazit.

„Výsledek jedna nula s Ostravou je hubený, ale tři body jsou důležité. Vyhráli jsme třikrát za sebou a věřím, že po dvou týdnech přípravy v reprezentační pauze na tuto sérii navážeme. Pro postup do evropského poháru bude pro nás utkání v Teplicích velmi důležité," poukázal Jarolím.

Reklama

Související témata: