Hlavní obsah

Liberec dál posiluje. Ze Sparty míří pod Ještěd už pátý hráč!

Liberec

Albánský fotbalista Herolind Shala bude v podzimní části sezóny hostovat z pražské Sparty v Liberci. Reprezentační záložník se od lednového příchodu na Letnou i kvůli zranění neprosadil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský záložník Herolind Shala odchází na hostování do Liberce.

Článek

"Vzhledem k současnému přetlaku v záložní řadě a návratu Josefa Hušbauera, kterého Herolind ve Spartě nahrazoval, jsme se rozhodli ho uvolnit na půlroční hostování," uvedl na sparťanském webu člen představenstva Jakub Otava.

Třiadvacetiletý Shala do Sparty přišel jako volný hráč z norského Odds BK a s pražským klubem uzavřel smlouvu na tři a půl roku. I kvůli zdravotním problémům však zasáhl jen do tří ligových utkání.

Sparta se Shalou do budoucna počítá a jeho hostování neobsahuje opci na přestup. "Herolind toho v minulé sezóně příliš nenahrál, a tak potřebuje herní praxi, kterou v Liberci získá. Do Sparty by se tak po půlroce měl vrátit stoprocentně připravený," dodal Otava.

Shala je již pátým sparťanským hráčem, který v letní pauze zamířil pod Ještěd. Modrobílé barvy budou hájit ještě stopeři Švejdík, Hovorka, brankář Koubek a záložník Sýkora. Poslední jmenovaný však zmešká start nové sezóny kvůli zranění.

Reklama

Související témata: