Hlavní obsah

Snad nebudu muset do hry, děsí se trenér při pohledu na marodku před duelem proti Spartě

Praha

Byl jedničkou na seznamu kandidátů fotbalové Sparty, když v září hledala nového trenéra po odstoupení Zdeňka Ščasného. Všichni považovali příchod libereckého trenéra Jindřicha Trpišovského za hotovou věc, jenže boss Severočechů Ludvík Karl celou „operaci" zarazil. A tak nynějšího šéfa lavičky Severočechů čeká v neděli hodně pikantní souboj. Pod Ještěd totiž přijede ve třináctém dějství nejvyšší soutěže právě Sparta.

Foto: Jaroslav Appeltauer

Trenér Jindřích Trpišovský při utkání Evropské Ligy Fiorentina-Liberec.

Článek

„Určitě půjde o pikantní zápas, chápu zájem veřejnosti, ale řeším jen můj tým a protivníka z pohledu jeho stylu, standardních situací čí výkonů Lafaty, Dočkala a dalších hráčů. Nezaobírám se minulostí," tvrdí Trpišovský, jenž se velmi dobře zná s nynějším dočasným trenérem letenského týmu Davidem Holoubkem. „Společně jsme působili u mládeže Sparty. Dva roky jsme seděli v jedné kanceláři a stále jsme v kontaktu. I během podzimu jsme spolu několikrát mluvili," přiznává Trpišovský.

Při vidině nedělní konfrontace se Spartou jej více než třetí prohra v řadě na evropské scéně při čtvrtečním utkání ve Florencii děsil zdravotní stav. Ještě v pátek nebyl použitelný ani jeden ze stoperů Pokorný, Hovorka, Latka, Karafiát. „A nemůžeme nasadit ani juniorského reprezentanta Chlumeckého z juniorky, který se rovněž zranil. Vlastně máme pět stoperů na marodce," kroutil hlavou Trpišovský.

Kvůli zranění navíc v Itálii střídal Sýkora, se sebezapřením dohrál Coufal. „Děsím se, abych nemusel do hry. Moje kondiční testy v létě nebyly příliš uspokojivé. Ale v mládí jsem hrál obránce. Pomalí a velcí hráči vždy nastupovali vzadu. Navíc bych ten prostor dost ucpal," snaží se brát kritickou situaci s nadhledem Trpišovský.

„Mohli bychom využít sportovního ředitele Nezmara. Na daném postu hrál, ve středu nám vypomohl v tréninku a zvládl to skvěle. Pepa Chovanec se před časem také vrátil z kanceláře na hřiště," usmívá se Trpišovský.

Jeho realizační tým bude vše upínat k vyléčení Coufala, vyloučen není ani start Pokorného, byť jeho stav po natržení postranních kolenních vazů má k ideálu daleko. „Nechceme riskovat další dlouhodobé zranění. Lukáš hrát chce, ale i výsledky vyšetření ukazují, že zranění není zhojené," krčí rameny Trpišovský.

Jedinou pozitivní zprávou pro libereckého trenéra je lepšící se stav útočníka Baroše. „Už týden trénuje, absolvoval část utkání na Bohemce. Ve Florencii jsme s ním počítali třeba na druhý poločas, ale při dvoubrankovém manku jsme neriskovali," vysvětluje Trpišovský a věří, že Liberec naváže na poslední dva domácí ligové duely, v nichž vyhrál a neinkasoval.

Reklama