Hlavní obsah

Dohrávat kompletní, ještě bychom Spartě zatopili, lituje Páník

Praha

Pokazili Petru Radovi premiéru na lavičce Sparty. Fotbalisté Zlína uhráli v Praze remízu 0:0 a mohou litovat dvou věcí. Zahozených tutovek v prvním poločase a vyloučení Matejova v závěru zápasu. „Kdybychom byli v plném počtu, měl jsem připravený přechod na 4-4-2 a ještě bychom Spartě zatopili,“ ujišťuje trenér Bohumil Páník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zlínský trenér Bohumil Páník během utkání se Spartou.

Článek
Fotogalerie

Co si myslí sparťanští fanoušci o příchodu trenéra Rady?

Situace byla pro Ševce příhodná. „Přijeli jsme na Spartu v době, kdy není v komfortním nastavení, chtěli jsme toho využít," netají kouč Bohumil Páník. „V první půli se nám to dařilo velice dobře, z šancí Vukadinoviče nebo Jugase jsme měli domácím odskočit. Po přestávce jsme chtěli zlobit dál, ale to jsme některé věci řešili příliš složitě, z čehož rezultovalo i vyloučení."

V závěru byl tedy Zlín pod zoufalým tlakem Sparty. „Pak jsme museli bránit, protože prohrát jsme si nezasloužili. Zranění obou stoperů byla nepříjemná věc, byla to vynucená střídání. Spíš mě ale mrzelo vyloučení Matejova, to vám pustí hodně žilou. Pak už jsme to museli jen uválčit, uskákat, domácí nás sevřeli," uznává zlínský kouč.

Vynikající výkon podal Traoré. „Já mu říkám chobotnice. Když je dobře naladěný, dokáže válčit s dvěma soupeři najednou. Je to jeden z nejlepších kupů, jaké jsme ve Zlíně udělali, že jsme ho z Táborska přivedli," pochvaluje si Páník.

Reklama

Související témata: