Hlavní obsah

Vstup zdarma, pivo k tomu a rozlučka Vachouška. Boj o pohárovou Evropu v Teplicích se vším všudy

Teplice

Vstup pro všechny zdarma, pro prvních pět set navíc při nákupu jednoho piva druhé zdarma. Vše možné dělají v Teplicích, aby na poslední zápas sezóny přišla parádní návštěva. Severočeši bojují o místo v předkole Evropské ligy, navíc duel s Duklou bude posledním zápasem kariéry domácího záložníka Štěpána Vachouška.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplický Štěpán Vachoušek během utkání s Bohemians 1905.

Článek

„Závěrečné tréninky profikariéry jsem si ohromně užíval. Emoce mnou necloumaly. Asi mi to všechno dojde až v sobotu při nástupu na hřiště. Jednou prostě konec přijít musel. Jen jsem hledal vhodný moment. A snad jsem ho našel. Vždyť hrajeme o pohárovou Evropu," říká sedmatřicetiletý borec, který se pyšní bronzem z ME 2004, zlatem z ME hráčů do 21 let, rakouským titulem s Austrií či finálovou účastí v Poháru UEFA s Marseille.

„Prožil jsem v Teplicích tři čtvrtiny kariéry. Doufám, že Evropu vybojujeme," přeje si Vachoušek. K naplnění jeho snu potřebují Severočeši vyhrát a doufat, že nyní čtvrtá Mladá Boleslav udělá maximálně bod v Liberci. „Případný postup do Evropské ligy mé rozhodnutí nezmění. Jsem pevně rozhodnutý," ujišťuje Vachoušek, že ani euforie by jej nepřiměla konec profesionální kariéry odložit.

Reklama

Související témata: