Hlavní obsah

Sparta rozšiřuje legii. Další dva cizinci vyjdou na 100 miliónů

Praha
Aktualizováno

Žádné kosmetické změny, ale frontální útok na hráčské burze. Fotbalová Sparta doplňuje kádr velkorysými nákupy. Během pondělí jednal na Letné jak izraelský záložník Tal Ben Haim, tak srbský středopolař Srdjan Plavšič. Izraelec z Maccabi Tel Aviv bude stát okolo 76 miliónů korun a Srb z Crvene Zvezdy Bělehrad přibližně 26 miliónů. A to ještě nejspíš není konec.

Foto: Profimedia.cz

Tal Ben Haim (vlevo) z Maccabi Tel Aviv a Vincent Aboubakar z Porta.

Článek

Měl by se stát nejdražším fotbalistou v historii české ligy. Podle izraelských médií totiž Sparta získala Tala Ben Haima z Maccabi Tel Aviv za výstupní klauzuli v záložníkově smlouvě ve výši 2,9 miliónu eur (asi 76,2 milionu korun).

Izraelský rychlonožka během dopoledne dal na sociální síť fotku, z níž bylo jasně patrné, že už je v Praze. Během dne se pak objevil také snímek, jak už na Letné pózuje v rudém dresu.

Je tedy zřejmě jen otázkou času, kdy Sparta transfer oznámí.

To samé lze říci také o mladém Srdjanu Plavšičovi, který hrál za Srbsko na právě probíhajícím EURO do 21 let v Polsku. Také šikovný záložník během pondělí na Letné ladil poslední detaily smlouvy.

Berou cizince, aby měli nejlepší kádr v lize

Nový italský kouč Andrea Stramaccioni zatím dostal od vedení klubu pět posil - slovenského brankáře Martina Dúbravku, rakouského reprezentačního útočníka Marca Janka, slovenského stopera Lukáše Štetinu, srbského záložníka Vukadina Vukadinoviče a Bosňana Eldara Čiviče.

V hledáčku Sparty je také francouzský stoper Thomas Heurtaux z Udine.

„Ještě v době, než jsem byl kontaktován Spartou, jsem sledoval hráče, o něž se zajímaly některé z mých minulých klubů. Pak jsem byl v kontaktu s Tomášem Požárem a sdílel s ním názory na Štetinu, Civiče či Vukadinoviče. Dal jsem svolení a je dobře, že je klub podepsal. Sleduji i cizince, kteří budou logicky potřeba, když chce Sparta mít nejlepší kádr v lize," vysvětlil na startu přípravy Stramaccioni orientaci na zahraniční posily.

Izraelská hvězda a levák od Gluščeviče

Sedmadvacetiletý Ben Haim by měl být každopádně rozdílovým hráčem. Patří mezi největší hvězdy izraelského fotbalu. Na kontě má 24 startů a 5 gólů za národní tým. Za Maccabi Petah Tikva, Hapoel Tel Aviv a Maccabi Tel Aviv odehrál přes 300 zápasů a nastřílel 84 branek.

Srb Plavšič je mimořádně rychlý a šikovný, nabídnout může vynikající levačku. Hrát může na obou křídlech i pod hrotem, za Crvenu Zvezdu Bělehrad si v sezóně připsal osm gólů a pět asistencí. Zajímavostí je, že jeho agentem je Igor Gluščevič, bývalý hráč Sparty.

Reklama

Související témata: