Hlavní obsah

Slavia rozstřílela slovenského mistra, Ukrajinec Rotaň se zase trefil

Chomutov

Fotbalistům Slavie se první ostrá příprava na novou sezónu povedla, neboť v chomutovském azylu rozstříleli slovenského mistra Žilinu 4:0. Trenéra Šilhavého před dalším zápasem se Celtikem Glasgow, který jeho mistrovský tým sehraje v úterý v Edenu, konfrontací s Krasnodarem, West Bromwich Albion a Nice musela potěšit nejen vysoká výhra, ale i solidní výkon.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie slaví

Článek

Nejen brankář Laštůvka a stoper Jugas, ale i ukrajinský legionář Rotaň se objevili v základní sestavě Slavie v prvním z ostřejších letních testů proti slovenské Žilině. Po předchozích duelech se Žižkovem a Českými Budějovicemi bral Šilhavého tým konfrontaci se slovenským mistrem se vší vážností, což bylo od prvních minut patrné.

Slavia svého protivníka jasně přehrávala, čtvrthodiny ho nepustila za půlící čáru a po promarněných příležitostech Mingazova a Škody obstaral nejlepší střelec sešívaných Škoda vedení. Zasloužené, protože Pražané byli lepší v pohybu, důrazu, startu na míč, ale i nápaditější a přesnější kombinaci, takže s chutí hrající Van Buren gólem z penalty, o kterou se sám postaral, jejich převahu stvrdil.

Žilina se začala osmělovat až po změně stran, kdy se do obrovské šance dostal Jankauskas, kterou Laštůvka bravurně zlikvidoval. Po hodině hry ovšem utnul snažení slovenského mistra ukrajinský legionář Rotaň, jenž se v sešívaném dresu trefil i v druhém zápase.

Následné hromadné střídání se pochopitelně do výkonu a hry obou celků promítlo, takže zápas se už jen dohrával. Nová akvizice Slavie Trubač se přesto po pár minutách na trávníku uvedla premiérovým gólem.

Přípravné fotbalové utkání
Slavia Praha - MŠK Žilina 4:0 (2:0)
Branky: 21. Škoda, 41. Van Buren z penalty, 67. Rotaň, 84. Trubač. Rozhodčí Houdek.
Slavia: Laštůvka (75. Otáhal) - Bořil, Frydrych (46. Bílek), Jugas (61. Deli), Flo (61. Švento) - Ščuk - Mingazov (46. Tecl), Rotaň (70. Trubač), Hušbauer (70. Alvir), Van Buren (75. Musa) - Škoda (61. Mešanovič). Trenér Šilhavý.

Více informací o dalších přípravných zápasech čtěte ZDE

Reklama