Hlavní obsah

Potvrzeno. Brankář Pindroch odchází z Karviné do Anglie

Karviná

Karvinské fotbalisty podle očekávání opouští gólman Branislav Pindroch, který přestoupil do anglického klubu Notts County. Pětadvacetiletý slovenský brankář v týmu ze čtvrté ligy uspěl na zkoušce.

Foto: Ivo Dudek

Slovenský brankář Branislav Pindroch

Článek

Pindroch vloni vychytal Karviné postup do nejvyšší soutěže, ale s příchodem Jana Laštůvky mu zůstala role dvojky. Ani nyní se do branky nedokázal dostat přes Martina Berkovce.

„Braňo i my jsme to cítili podobně. Potřebuje chytat, je v nejlepších letech. Bylo by špatně, kdyby dvě sezóny proseděl na lavičce. Korektně jsme se tedy domluvili. Věříme, že se mu bude v nové etapě fotbalového života dařit a děkujeme mu za odvedenou práci pro MFK Karviná. Vždyť i díky němu jsme postoupili do nejvyšší soutěže," poukazuje sportovní ředitel Lubomír Vlk na klubovém webu.

Z Karviné až do Anglie se rozhodně nepřestupuje každý den, což si Branislav Pindroch plně uvědomuje. „První pocity jsou skvělé, klub má velkou historii a těším se. Věřím, že se do brány dostanu, i když začnu jako dvojka. Každopádně v minulé sezóně Notts County odehrálo 54 zápasů, takže předpokládám, že můj čas přijde a potom už bude záležet jen na mě, jak se s tím poperu," doufá Pindroch.

„Karviné jsem opravdu vděčný, protože angažováním z Banské Bystrice mě vytáhlo doslova z bláta. Nejvíc samozřejmě budu vzpomínat na postupovou sezónu, to byla nádhera," líčí gólman, který ve zmíněné sezóně neinkasoval 716 minut v řadě.

Notts County se sídlem v Nottinghamu je s datem založení v roce 1862 nejstarší profesionální klub světa.

Reklama

Související témata: