Hlavní obsah

Agent vysvětlil, proč Simič nezamířil do Edenu. 130 miliónů korun bylo pro Slavii moc

Praha

Návrat do mateřského klubu nevyšel. Český fotbalový obránce Stefan Simič zůstane i nadále v Serii A. Kmenový hráč AC Milán nejprve s Rossoneri prodloužil smlouvu do roku 2020 a poté zamířil do Crotone, kde bude rok hostovat. Zprvu se ale zdálo, že dvaadvacetiletý stoper zamíří do Slavie. „Působení v Edenu ztroskotalo na finančních požadavcích. AC Milán si za Stefanovo hostování řeklo 5 miliónů eur (přes 130 miliónů korun), což pro Slavii bylo moc peněz,“ prozradil agent a zároveň Simičův otec Radoji Simič.

Foto: Radek Malina, Sport.cz

Český obránce Stefan Simič bude i nadále působit v Serii A.

Článek

Ve Slavii vyrůstal, a když se klub ozval s nabídkou, neváhal. Stefan Simič už byl jednou nohou v Edenu, dokonce už měl objednanou zdravotní prohlídku v nemocnici. Nicméně z hostování sešlo. „Zezačátku vše vypadalo, že opravdu Stefan do Slavie půjde, ale Milán na poslední chvíli zvýšil cenu, která byla pro sešívané příliš vysoká," konstatoval Simičův otec a zároveň agent, že 5 miliónů eur představovalo pro Slavii moc peněz. „Stefanovi je opravdu líto, že z toho sešlo. Chtěl by se omluvit hlavně trenérovi Šilhavému a panu Tvrdíkovi, kteří o něj hodně stáli, a také fanouškům," dodal.

Dvaadvacetiletý stoper tak nakonec zůstane na Apeninském poloostrově, kde bude hrát za Crotone. Přitom právě nabídku tohoto klubu v týdnu odmítl. „V Miláně se Stefanem v budoucnu počítají, proto s ním nejprve prodloužili smlouvu do 2020, a poté ho poslali hostovat," upřesnil podmínky přesunu Simič starší.

Simič nastupoval v juniorských týmech Slavie a v šestnácti letech se vydal na zkušenou do Itálie, kde se upsal FC Janov. U Griffinů, jak se klubu přezdívá, strávil jen jeden rok, protože po něm sáhlo slavné AC Milán. Poté hostoval ve Varese a loni v belgickém Mouscronu. Nyní si vyzkouší nejvyšší italskou soutěž v dresu Crotone.

Reklama

Související témata: