Hlavní obsah

Porážka bolí, nezasloužili jsme si ji, bědují sparťané

Praha

Podali jsme nejlepší výkon v sezóně, prohrát jsme si nezasloužili. Fotbalistům Sparty se ani nelze divit, že bojiště opouštěli s jasným pocitem... Jenže za něj si nic nekoupí, domácí porážka 0:1 s Plzní je odsuzuje už jen k boji o pohárové příčky. „Byli bychom velcí snílci, kdybychom teď mysleli na titul,“ líčí útočník Václav Kadlec.

Sparta prohrála na Letné s Plzní 0-1Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Plzeň je o patnáct bodů vpředu definitivně v trapu. Sparta dokázala v porovnání s ní získat za první třetinu ligy jen poloviční počet bodů. A šestá příčka nestačí ani na kvalifikaci o Evropskou ligu.

„Sparta je někde, kam nepatří. Patnáct bodů na Plzeň už je opravdu dost. V první řadě se musíme koukat na sebe a snažit se dostat se v tabulce co nejvýš," přemítá obránce Ondřej Zahustel.

Letenští do lídra bušili, gól mu ale dát nedokázali.

„Měli jsme dost závarů střel i tečí. Takže jsme si zápas prohráli sami. Plzeň podržel brankář Kozáčik," poukazuje Václav Kadlec.

Asistent jim radost pokazil

Byl u sporné situace. Zdálky trefil tyč a odražený míč do sítě dostal Ben Chaim, což by znamenalo vyrovnání na 1:1. Asistent Kříž ovšem odmával ofsajd.

„Rozhodně nezvedl praporek nad hlavu hned. Docela šok. Běželi jsme se radovat směrem k němu a najednou mává... Těžko říci, jestli byl ofsajd. Spíš se divím, že Hejda pětkrát tvrdě fauluje, ale žlutou kartu dostane až v závěru," krčí Kadlec rameny.

Asi největší šanci domácích měl po Rosického centru Zahustel, s jeho hlavičkou si ovšem Kozáčik poradil.

„Jasné, měl jsem dát gól. Hlavičkoval jsem do trávníku, aby se míč po něm ještě sklouzl, ale měl jsem ho umístit dál od gólmana," vyčítá si Zahustel.

Poškodil rozhodčí Spartu v duelu s Plzní?
Ano
27,9 %
Ne
72,1 %
Celkem hlasovalo 30913 čtenářů.

Reklama

Související témata: