Hlavní obsah

Oba trenéři po derby litovali ztráty bodů

PRAHA

V pořadí 264. derby mezi Slavií a Spartou je minulostí, branku v pondělí diváci neviděli. Domácí hráli posledních dvacet minut oslabeni o vyloučeného Hubáčka, Sparta přesilovku nedokázala využít. Po remíze 0:0 oba trenéři litovali ztráty dvou bodů. "Chtěli jsme zvítězit," tvrdili Michal Bílek a Karel Jarolím na pozápasové tiskové konferenci.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Lukáš Jarolím (vpravo) se snaží zastavit Sylvestreho ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Slavia byla k výhře blíž, ale největší šanci utkání měl v poslední minutě sparťan Došek. Oba trenéři hodnotili derby jako sportovně vydařené. "Viděli jsme dobré derby s výbornou diváckou kulisou. Naše spokojenost je poloviční, chtěli jsme vyhrát. Měli jsme nějaké šance, hlavně ta Doška v poslední minutě byla stoprocentní. Slavia byla také nebezpečná a měla situace, které zaváněly gólem," zhodnotil zápas trenér Sparty Michal Bílek.

S kolegou souhlasil i domácí kouč Karel Jarolím. "Utkání po sportovní stránce mělo úroveň. Měli jsme dostatek příležitostí a měli zvítězit. Chyběla nám přesnější finální přihrávka. Druhý poločas jsme se dostali do tlaku, bohužel znovu Dušan Švento místo přihrávky volil zakončení," pokáral slovenského fotbalistu trenér Slavie.

Michal Bílek si zisk bodu pochvaloval, přestože Sparta mohla po vyloučení Hubáčka získat všechny tři. Dvacetiminutovou přesilovku ale nevyužila. "Po vyloučení jsme měli územní převahu, kterou jsme bohužel nezúročili. Bod odsud je cenný. Ale vzhledem k tomu, že naším cílem je hrát o titul, tak je to pro nás ztráta, " řekl novinářům Bílek.

Jako zlomové označil vyloučení Davida Hubáčka i Karel Jarolím. Po červené kartě pro domácího hráče Slavia omezila ofenzivní výpady a koncentrovala se na udržení remízy. "Po vyloučení Hubáčka jsme se soustředili na to, abychom neinkasovali. Chtěli jsme z případných standardních situací vstřelit branku, což se nám nepodařilo. Chtěli jsme v domácím prostředí vyhrát," uvedl Jarolím.

Reklama

Související témata: