Hlavní obsah

Šimák nakonec za Haškem neodejde

ST. ETIENNE

Krátce před uzávěrkou přestupového období platného ve většině západoevropských zemí ztroskotal chystaný přestup Jana Šimáka ze Sparty Praha do francouzského klubu St. Etienne. Transfer se neuskutečnil kvůli tomu, že oba kluby preferovaly rozdílné řešení.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jan Šimák (vlevo)

Článek

Francouzský klub hodlal získat Šimáka na hostování s následnou opcí, zatímco Sparta byla ochotna jednat pouze o přestupu.

Na poslední chvíli se mohl uskutečnit nečekaný přestup sparťanského záložníka, kterého lákal do Francie český trenér Ivan Hašek.  Ve francouzském mužstvu už hraje Marek Heinz. "St. Etienne se snažilo Honzu získat, ale k odchodu už nedojde," potvrdil zprávy hráčův agent Pavel Zíka. Podle něj však není vyloučeno, že se Šimák bude stěhovat za svými krajany v létě.

Na hostování mohl odejít také Petr Johana, kterému poslal na poslední chvíli nabídku rakouský klub Sturm Štýrský Hradec, ale fotbalista možnost zakotvit pod Alpami odmítl.

A to i přesto, že v tureckém Manisasporu je stejně jako jeho krajan Lukáš Zelenka v nemilosti a trénuje pouze individuálně. "Petr nabídku odmítl, ještě prý chce zůstat v Turecku," řekl Zíka.

Reklama

Související témata: