Hlavní obsah

Příbram vyhrála po propuštění Starky na Tipsport Cupu

PRAHA

Jako živá voda zapůsobilo na fotbalisty Příbrami propuštění jejich šéfa Jaroslava Starky z vazby. V předchozích třech utkáních zimního turnaje Tipsport Cup získala Marila pouze jediný bod, ale se svým bossem v hledišti ve středu deklasovala v závěrečném utkání skupiny A druholigovou Viktorii Žižkov 4:0. Hattrickem se blýskl útočník Daniel Huňa.

Foto: čtk

Ilusrační fotografie

Článek

V dresu Středočechů se možná v jednom z posledních utkání představil tvořivý středopolař Rudolf Otepka, o něhož v těchto dnech usiluje pražská Slavia. Právě zkušený záložník zařídil už v 6. minutě svým přesně zahraným rohovým kopem na Martina Svitáka vedoucí branku Příbrami.

O deset minut později se opět po centru prosadil hlavičkou Huňa a poslal prvoligový celek do dvoubrankového vedení. Marila, jejíž snažení v Praze sledoval od poloviny úvodního poločasu Starka, který byl v úterý na kauci propuštěn z vazební věznice, svého soupeře nadále přehrávala a po pauze přidala další dvě branky.

Nejprve se v 55. minutě po zmatcích ve vápně Žižkova nejlépe zorientoval Huňa a tentýž hráč pět minut nato zkompletoval přesnou hlavičkou k tyči hattrick. Nic však nemohl změnit na tom, že do semifinále turnaje postoupili Bohemians 1905.

Trenér Příbrami Jiří Kotrba si pochvaloval, že jeho svěřenci si na závěr turnaje napravili reputaci po vysoké porážce v minulém utkání. "Byl to z naší strany lepší výkon než minulý týden. Předvedli jsme některé hezké akce. Jsem rád, že jsme vybojovali aspoň jedno vítězství," prohlásil na tiskové konferenci Kotrba.

Jeho žižkovský protějšek Vladimír Skalba se na své hráče zlobil za nedůraznou hru. "Stejně, jako jsme turnaj začali, jsme ho i skončili. Do 16. minuty jsme prohrávali o dva góly zase ze standardek. Chyběl mi větší důraz, takhle se fotbal nehraje," prohlásil nespokojený kouč.

Program Tipsport Cupu zakončí o víkendu sobotní semifinále a nedělní utkání o 3. místo a finále.

Reklama

Související témata: