Hlavní obsah

Sparta v přípravě pouze remizovala s druholigovým Žižkovem

PRAHA

Fotbalisté pražské Sparty po třech výhrách v přípravě ve středu remizovali s druholigovou Viktorií Žižkov 0:0. Ve vyrovnaném utkání měli dokonce více jasných šancí hráči Žižkova, ale ani jednu ze tří vyložených příležitostí neproměnili. Sparta sehraje další přípravný zápas 17. února s Čáslaví, pak už ji čeká odlet na herní soustředění do Španělska.

Článek

Druholigový Žižkov se Spartou vydržel celé utkání držet krok a v některých fázích byl i nebezpečnější. V první půli ale po samostatném průniku nastřelil pouze tyč bývalý sparťan Stracený, v poslední desetiminutovce střelou zblízka zahrozil Kalod a z trestného kopu Bažík, ale v obou případech se vytáhl náhradní gólman Sparty Grigar.

Bezbrankovou remízou 0:0 skončil také přípravný zápas fotbalistů Slavie s Kladnem. V utkání na Strahově měla sice Slavia převahu a vypracovala si více brankových příležitostí, ale žádnou nedokázala proměnit.

"Bylo to další typické přípravné utkání. Opět mi něco ukázalo, hra byla poměrně slušná, bohužel jsme neproměnili ani jednu šanci," řekl domácí trenér Karel Jarolím, který opět vyzkoušel poločas Brazilce Costu. "Fotbal hrát rozhodně umí, problémem je jen otázka jeho kondice. Bude s námi trénovat do konce týdne a poté se rozhodneme," dodal Jarolím.

Liberec zvítězil popáté za sebou

"Na přípravné střetnutí bylo k vidění plno dobrých finálních momentů. Slavia měla čtyři dobré brankové příležitosti, ale šance jsme měli i my. Velmi dobře zachytal gólman Pavlík," řekl kladenský kouč Miroslav Koubek.

Pátou výhru za sebou si v zimní přípravě připsali na své konto liberečtí fotbalisté. Úřadující čeští šampioni v rámci svého soustředění v Nymburku porazili ligového rivala z Olomouce 3:1. Severočeši vedli po brankách Lišky a Nezmara už o dva góly, za Olomouc kontroval Rýdel, ale poslední slovo patřilo v předposlední minutě brazilskému útočníkovi ve službách Liberce Salesovi.

Fotbalisté Baníku Ostrava v dalším z přípravných utkání jen remizovali s druholigovými Jakubčovicemi 1:1. Na trávě tréninkového hřiště na Bazalech měli svěřenci Karla Večeři sice mnoho gólových příležitostí, ale skórovat se povedlo jen Magerovi.

Reklama