Hlavní obsah

Batistuta a Effenberg nastoupí proti divizní Libuši

PRAHA

Příští úterý si dají v české metropoli dostaveníčko další fotbalové hvězdy. Po nizozemských tulipánech se do Prahy vypraví nejen milionáři z londýnské Chelsea, ale také argentinský kanonýr Gabriel Batistuta a Němec Steffan Effenberg. Oba slavní hráči si zahrají na hřišti divizní Libuše. Jejich katarský klub Al Arábí tam bude pilovat formu na ligu.

Foto: World Cup Info

Gabriel Omar Batistuta ještě v dresu národního týmu.

Článek

A v rámci přípravy změří síly právě s pražským divizním celkem. Klub z Kataru je v hlavním městě již od začátku září, největší hvězdy se k němu ale přidaly až před pár dny. A budou se hodně divit. Bývalé opory národních týmů, zvyklé na maximální luxus, se totiž na libušský stadiónek dopraví po rozkopané silnici, lemované haldami štěrku.

Přátelský zápas dohodl Pavel Steiner, který v klubu z Prahy 4 působí současně jako trenér, brankář i sekretář. Využil přitom toho, že se už hezkých pár let osobně zná s Effenbergem a trenér Al Arábí zase měl kontakt na Steinerova asijského kouče z dob, kdy český brankář chytal v Číně.

"Byla to v podstatě náhoda, dohodlo se to, když jim vypadlo soustředění v Evropě," řekl libušský sekretář. Slíbil, že Effenberg i Batistuta v úterý nastoupí, ačkoli argentinský kanonýr byl ještě nedávno zraněn. Zápas se měl původně hrát už dnes, ale tři hráči museli v týdnu katarský tým opustit a vrátí se až v neděli. Podle Steinera jedná Al Arábí v Čechách ještě o jednom přípravném duelu.

Libuš ale rozhodně nehodlá být jen sparingpartnerem bohatého klubu, nabitého reprezentanty různých zemí. Možná si její hráči vzpomenou na rok 1993 a podzimní spanilou jízdu úvodními koly Poháru ČMFS. Tehdy tým vyřadil Duklu Praha i Mladou Boleslav a až v osmifinále ho zastavil ostravský Baník, i když jen díky jediné vstřelené brance.

Reklama