Hlavní obsah

Drnovice si po výhře nad Jihlavou pojistily vedení

PRAHA

Fotbalisté Drnovic porazili v 20. kole druhé ligy Jihlavu 3:1 a stále vedou o tři body před Mladou Boleslaví, která čtyřmi góly deklasovala Kunovice. Třetí je s odstupem dalších tří bodů Most, jenž doma nestačil na sparťanské béčko.

Článek

Drnovický zápas se vydařil útočníku Vítězslavu Tumovi, který sice nejprve trefil tyč, ale pak asistoval u druhého gólu a třetí branku dal sám. Domácím se povedla hned první akce v 18. minutě, když Bílek přiťukl Holomkovi, ten prošel velkým vápnem a nedal hostujícímu brankáři šanci. Po přestávce nastoupily Drnovice ve velkém stylu - v 47. minutě trefil Tuma hlavou tyč a v 50. a 51. minutě padly další góly. Až čtvrt hodiny před koncem se po Bílkově chybě prosadil Vladyka a snížil.

Mladoboleslavští byli s výjimkou hluché dvacetiminutovky po změně stran v Kunovicích jasnými pány na hřišti, což stvrdili čtyřmi pěknými brankami. Kdyby však jediný jarní střelec Kunovic Lukeš proměnil jednu ze dvou tutovek, možná by se hosté ještě zapotili. Domácí naprosto vyhořeli v obraně a zůstali v tabulce předposlední.

V Mostu sice měli domácí fotbalisté více ze hry, ale Sparta trestala jejich hrubé chyby. První branka se zrodila po standardní situaci, když mostecká obrana zapomněla na Volešáka. Druhý gól padl po hrubce brankáře Kýčka, který nabídl příležitost Jarolímovi, tečku za utkáním pak udělal svým druhým gólem Volešák. Už jen o bod za Mostem číhá Kladno, které v Olomouci porazilo B-tým Sigmy 2:0 brankami Černocha a bývalého reprezentačního obránce Suchopárka.

Výsledky - 20. kolo:
Drnovice - Jihlava 3:1 (1:0)
Kunovice - Mladá Boleslav 0:4 (0:2)
Xaverov - Vítkovice 2:1 (1:1)
Sigma Olomouc B - Kladno 0:2 (0:0)
Most - Sparta Praha B 0:3 (0:0)
Prachatice - 1. FC Brno B 2:1 (1:0)
Hradec Králové - HFK Olomouc 2:0 (0:0)
Bohemians Praha - Pardubice 0:0

Reklama