Hlavní obsah

Bohemians koupila firma B and B

PRAHA

Novým majitelem druholigového fotbalového týmu Bohemians Praha se stala firma B and B. Jednatelem společnosti, který vedl jednání s bývalým majitelem klubu Jiřím Křížkem, je Gustav Bubník, syn stejnojmenného bývalého hokejového reprezentanta a poslance ODS. 100 procent akcií klubu změnilo majitele za pouhou korunu.

Foto: internet

DEFAULT TITLE

Článek

Změnu majitele oznámil hráčům před dnešním zápasem proti Jablonci v Horních Počernicích již bývalý vlastník Jiří Křížek.

Firma B and B, se 100tisícovým ručením, má podle obchodního rejstříku předmětem činnosti kromě obchodování také reklamu, silniční dopravu a opravy vodních chladičů. Podle neoficiálních stránek klubu se má v Bohemians kromě Gustava Bubníka angažovat i jeho bratr David.

Bubník mladší je veřejnosti znám spíše jako někdejší dětská herecká hvězda, ale v posledních letech se pohyboval spíše v podnikatelské a finanční sféře. "To byly ty nejlepší kontakty pro mou budoucí práci. Ostatně pracoval jsem i pro někdejšího generálního partnera klubu a tam se můj vztah k Bohemians utužil. Navíc, mám sportovní geny a k nim se nyní oklikou vracím," připomněl Bubník sportovní minulost svého otce.

Zastupuje podnikatele

Jakým směrem se bude klub ubírat, jaké budou jeho sportovní cíle či jak rychle se mu podaří umořit vysoké dluhy, dnes Bubník ještě prozradit nechtěl. "Dejte nám deset dnů, během nichž bychom chtěli zjistit všechny náležitosti, a pak oznámíme více. Nejdříve musíme jednat s hráči, pokusit se vyřešit arbitrážní opatření fotbalového svazu a v neposlední řadě jednat se všemi věřiteli," uvedl Bubník při odchodu ze šatny svých nových podřízených.

Klub prý sice vlastní jako fyzická osoba on sám, ale přiznal, že za ním stojí více osob. "Prezentuji společnost několika podnikatelů žijících u nás i v zahraničí, kterým osud Bohemians nebyl lhostejný," prohlásil Bubník a odkázal na tiskovou konferenci, kterou klub uspořádá prý 18. ledna.

Nové majitele nezklamali

Fotbalisté Bohemians hned udělali svým majitelům radost - v duelu s prvoligovým Jabloncem v jediném nedělním utkání na turnaji Tipsport Cup vyhráli 2:0. První gól vstřelil s přispěním nedůsledného brankáře Špita z trestného kopu Třasák, druhý přidal zanedlouho útočník Huňa.

Přiznávali pak, že pro ně byl zápas ohromně důležitý. "Byli jsme nahecovaní, nový majitel nám dal víru v lepší časy. Teď doufáme, že už dlouho nebudeme hrát zadarmo," uvedl záložník Tomáš Strnad.

V podobném duchu mluvil po utkání i trenér Vladimír Hruška. "Jsem rád, že noví lidé ve vedení viděli, že umíme zabojovat. Pro naše mladé kluky je taková výhra ohromně cenná," usmíval se spokojený kouč.

FK Jablonec - Bohemians Praha 0:2 (0:2)
Branky: 16. Třasák, 20. Huňa. Rozhodčí: Adam. Diváci: 850

Reklama