Hlavní obsah

Norimberk se nepředvedl na Spartě v pravém světle, tvrdil Polák

PRAHA

Fotbalisté Norimberku mohou být rádi, že ze sobotní pražské přípravy proti Spartě odjeli pouze s jednobrankovou porážkou. Český mistr totiž bavorský klub přehrál ve všech směrech a ani dvojice českých hráčů nedokázala prohře zabránit. Reprezentační záložník Jan Polák ale po zápase tvrdil, že Norimberk dokáže být mnohem lepší, tady si vybral slabší den.

Článek

Německý klub vzal pražskou generálku na ligu až moc přátelsky. Zatímco sparťané se týden před ligovým startem zdají být v dobré pohodě, jejich soupeř se předvedl jak parta na školním výletě. "To nebyla pravá ukázka naší výkonnosti, ale vymlouvat se nemůžeme. Souhra nám ještě trochu vázne," povzdychl si po zápase Polák.

Nebýt sobotního herního výpadku na Letné, mohl by být zatím odchovanec brněnského fotbalu v Německu spokojen. Do Norimberku přestoupil po skončení jarní sezony, ale i za krátký čas si prý v městě nedaleko českých hranic rychle zvykl. "Marek Nikl, ale i všichni slovenští hráči mi v tom hodně pomáhají. Už jsem si dokonce stačil zařídit i dům na bydlení," těší čtyřiadvacetiletého fotbalistu, že není nucen zůstávat v anonymním prostředí na hotelu.

S hráči a s trenéry prý Polák vychází výborně, s fanoušky se ale ještě nestačil poznat. "V neděli je připraven v Norimberku den otevřených dveří a autogramiáda, a tak mě teprve první výraznější setkání čeká. Věřím, že mě rychle vezmou mezi sebe," přál si Polák před tím, než ve spěchu nastoupil do klubového autokaru, který ho odvezl do 300 kilometrů vzdáleného města.

Vedle první zkušenosti, jaké to je hrát za cizí klub na domácím hřišti, si s sebou odvážel i trofej za vítězství v anketě deníku Sport o Krále ligových trávníků české ligy.

Reklama

Související témata: