Hlavní obsah

Neúspěšný kandidát na předsedu svazu Hašek chce znovu trénovat

PRAHA

Ivan Hašek hodlá po neúspěchu při volbě předsedy Českomoravského fotbalového svazu spojit svůj další život opět s trenérskou profesí. Už také jednal s několika zahraničními kluby, ale žádnou nabídku zatím nepřijal. Bývalý reprezentant ale na pondělní tiskové konferenci do budoucna nevyloučil ani svou další kandidaturu na nejvyšší funkcionářský post v tuzemsku.

Článek

"Já se nikdy nevzdávám. Když bude u nás takové fotbalové prostředí, které bude volat po změně, tak jsem připraven," zdůraznil Hašek.

Z nabídek na trenérské místo si zatím nevybral, žádnou smlouvu na stole připravenou neměl. Z českých mužstev se mu prý neozval nikdo. "Nyní budu jezdit po světě, sledovat zahraniční ligy a absolvovat stáže," prozradil své nejbližší plány. Sledovat ale hodlá i tréninkové procesy v Čechách. "Půjdu se podívat i na tréninky Sparty a dalších," řekl Hašek.

S odstupem času vyjádřil názor, že do boje o předsedu ČMFS vstoupil pozdě. Cítil pak, že je od počátku považován za outsidera. "Nejtěžší bylo získat potřebnou podporu pro oficiální kandidaturu. Fotbalové prostředí bylo zakonzervováno, i proto se neobjevili další kandidáti," uvedl Hašek. "Tím, že jsem kandidoval já, tak se otevřel do budoucna prostor i pro další," pokračoval Hašek, jenž nepovažuje devět měsíců, které boji o post předsedy věnoval, za ztracený čas.

Se změnami nepopčítá

"Dostal jsem se do problematiky, poznal plno zajímavých a slušných lidí, kteří od fotbalu jen neberou, ale naopak do něj dávají," řekl Hašek. Těsný výsledek voleb jej překvapil. "To považuji za obrovskou podporu. Chtěl bych všem, kteří byli na mé straně, tímto poděkovat, protože po valné hromadě jsem to neudělal dost hlasitě," pokračoval Hašek.

Dění v českém fotbalu mu prý není lhostejné a bude bedlivě sledovat kroky současného vedení. "Se změnami příliš nepočítám. Chtěl jsem navrátit českému fotbalu ztracenou prestiž. Nyní vím, že polovina delegátů a většina národa to chce také. To je naděje do budoucna," mínil Hašek.

Podle Károlyiho nemá Hašek mandát

Dodatečně dnes prozradil, že jeho prvním krokem v případě vítězství ve volbách by byla změna na postu šéfa disciplinární komise. "Pan Károlyi nepochopitelně drží ochrannou ruku nad těmi, kteří se zapletli do korupčního skandálu. Měly přijít sestupy a vyloučení lidí z fotbalu. On zpřísnil disciplinární řád, až když bylo po," řekl Hašek.

Alexander Károlyi prohlásil, že Hašek nemá žádný mandát posuzovat jeho práci. "Bohužel jsem nezaznamenal, že by byl znalcem disciplinárního řádu nebo sportovní legislativy. Nicméně, pokud pan Hašek přijde s jakýmkoli konkrétním legislativním návrhem na zlepšení fotbalových norem, velmi rád se s takovým materiálem seznámím," uvedl předseda disciplinární komise v tiskové zprávě.

Reklama