Hlavní obsah

Fotbalisty Sao Paula po MS klubů vítaly tisíce fanoušků

SAO PAULO

Fotbalisty Sao Paula po triumfu na mistrovství světa klubů vítaly doma tisíce nadšených fanoušků. Během velkolepých desetihodinových oslav se ulice brazilského města prakticky vylidnily. Sao Paulo si vítězství na turnaji pro šampiony všech kontinentů vybojovalo v neděli. Ve finále v Tokiu vyhrál brazilský tým 1:0 nad anglickým Liverpoolem.

Článek

Z Japonska pak fotbalisté absolvovali dvaadvacetihodinový let do Brazílie. Na letišti v Sao Paulu je přivítalo pět tisíc fanoušků a když se na schůdcích letounu objevil brankář a kapitán týmu Rogerio Ceni s trofejí pro vítěze, dostalo se mu zasloužených ovací.

Další příznivci lemovali ulice během jízdy hráčů na stadion Morumbi, kde na úspěšné mužstvo čekalo patnáct tisíc diváků vybavených šálami, balonky a dalšími propagačními předměty v klubových barvách. "Nečekal jsem, že tady bude tolik lidí. Tohle je nejšťastnější den v mém životě," zářil uruguayský obránce Lugano.

Během cesty se fotbalisté setkali i se starostou Josém Serrou a guvernérem státu Sao Paulo Geraldem Alckminem.  Ten prohlásil, že na počest vítězství bude stanice metra poblíž stadionu Morumbi dočasně nést jméno klubu.

Reklama

Související témata: