Hlavní obsah

Visa se stane hlavním sponzorem FIFA, přinese fotbalu stamilióny

LONDÝN

Mezinárodní fotbalová federace uzavře ve čtvrtek sponzorskou smlouvu se společností Visa, která v letech 2007 až 2014 do pokladny FIFA přinese podle odhadů 150 až 200 miliónů dolarů. Svého nového partnera FIFA představí podle agentury Reuters na čtvrteční tiskové konferenci v Curychu, oficiálně zatím tyto informace nechtěl nikdo z vedení federace potvrdit.

Článek

Visa se tak s největší pravděpodobností stane pátým velkým sponzorem FIFA od roku 2007. Už dříve s federací uzavřely smlouvy společnosti Adidas, Sony, Hyundai a Coca-Cola, která se FIFA upsala dokonce až do roku 2022. Kontrakt má údajně hodnotu 500 miliónů dolarů. Jméno šestého hlavního sponzora by mělo být oznámeno později.

Díky nové smlouvě se Visa stane oficiální kreditní kartou všech předních soutěží FIFA včetně mistrovství světa a získá na ně reklamní práva. V této pozici vystřídá konkurenční společnost MasterCard, která byla dlouholetým partnerem FIFA a bude i sponzorem letošního světového šampionátu v Německu. V roce 2010 bude MS pořádat JAR.

Visa je rovněž celosvětovým sponzorem olympijských her a je i partnerem ragbyového mistrovství světa v roce 2007.

Reklama