Hlavní obsah

Silva chce i po amputaci nohy dál hrát fotbal

MONTEVIDEO

Bývalý uruguayský reprezentant Dario Silva se nevzdává naděje, že si ještě zahraje fotbal, přestože mu lékaři po nedávné automobilové havárii museli amputovat pravou nohu pod kolenem. Bývalý útočník Espaňolu Barcelona, Málagy, FC Sevilla a naposledy anglického Portsmouthu se chce pokusit vrátit k oblíbené hře s protézou. S vrcholovým sportem se však musel rozloučit.

Článek

Třiatřicetiletý autor 15 reprezentačních branek už dostal nabídku, aby se stal trenérem, ale o této možnosti zatím neuvažuje. Silva se chce dál věnovat svým dosavadním mimosportovním aktivitám, mezi které patří chov koní a práce pro televizi.

V rozhovoru pro uruguayský list El País přiznal, že si přál zemřít, když se dozvěděl, co se mu stalo. Postupem času se však jeho psychické rozpoložení zlepšilo. "Prohrál jsem zápas, ale musím se dát dohromady a bojovat," řekl.

Mnohem horší by prý bylo, kdyby k nehodě s takovými následky došlo, když mu bylo dvacet let. "To jsem byl na vrcholu a chystal se do Evropy. To by mi zkomplikovalo život. Ale díky bohu za to, že se to stalo až teď, když jsme měl v plánu hrát už jen v Uruguayi," uvedl Silva, který odehrál v reprezentaci 49 zápasů a startoval i na mistrovství světa v roce 2002.

Reklama