Hlavní obsah

Feyenoord se odvolal proti vyloučení z Poháru UEFA

ROTTERDAM

Feyenoord Rotterdam se nesmířil s vyloučením z Poháru UEFA kvůli výtržnostem svých fanoušků a proti trestu se odvolal ke Sportovnímu arbitrážnímu soudu (CAS) v Lausanne. Nizozemský klub se měl v třetím kole utkat s fotbalisty Tottenhamu Hotspur, kteří z rozhodnutí UEFA postoupili do osmifinále bez boje.

Článek

Disciplinární komise UEFA původně potrestala Feyenoord za řádění jeho příznivců při listopadovém utkání v Nancy pokutou 200 000 švýcarských franků (asi 3,5 miliónu korun) a podmíněným uzavřením stadionu na dva zápasy. Zástupcům Evropské fotbalové unie se však zdála tato sankce příliš mírná a obrátili se na vlastní odvolací komisi, která rozhodla o vyřazení rotterdamského celku ze soutěže.

"Chceme nechat tento verdikt prověřit po právní stránce, protože máme pocit, že to není v pořádku. Budeme se dál připravovat na zápasy s Tottenhamem a budeme žádat sportovní arbitráž, aby rozhodla rychle," řekl dnes obchodní ředitel Feyenoordu Onno Jacobs podle agentury Reuters. Úvodní zápasy 3. kola Poháru UEFA jsou v plánu 14. února.

Reklama