Hlavní obsah

Odveta bude těžká, ví po prohře kouč Slavie Jarolím

PRAHA

Malé šance na postup do dalšího kola mají po prohře 1:2 s Tottenhamem fotbalisté Slavie. Londýnský klub hodinu udával tempo, pak polevil a Střihavka snížil. V odvetě za týden čeká slávisty těžký úkol. „První zápas jsme prohráli a odveta bude nesmírně těžká. Tottenhamu musím pogratulovat k dnešnímu vítězství,“ řekl na pozápasové tiskové konferenci trenér Slavia Karel Jarolím.

Článek

Domácí zmrazil bleskový gól, už ve 4. minutě se prosadil bulharský kanonýr Berbatov. „Rychlá inkasovaná branka nás bohužel srazila. A narušila i taktické plány. Kolem třicáté minuty jsme inkasovali podruhé a situace se pro nás rapidně zhoršila. Soupeř ovládl hru, byl v psychické výhodě,“ popsal nevydařený úvod Jarolím.

Po přestávce se domácí zlepšili a hrozili i směrem dopředu. „Za stavu 0:2 jsme se zbavili nervozity a byli nebezpečnější. Už jsme neměli co ztratit. Při našem gólu nám pomohl Radek Černý, když neudržel míč. David Střihavka dohrál situaci až do konce a při troše štěstí jsme zápas ještě mohli zremizovat. Soupeř měl samozřejmě také šance,“ uznal kvalitu čtvrtečního soka v ofenzívě domácí trenér.

Spokojený s výhrou byl pochopitelně hostující trenér Juande Ramos. Přesto španělský kouč litoval, že jeho svěřenci nedotáhli utkání k jasnějšímu vítězství. „Mohli jsme dosáhnout lepšího výsledku, jasnější výhry. Hodinu jsme kontrolovali průběh hry. Pak jsme znervózněli a nechali Slavii zareagovat,“ řekl Ramos.

Kouč Tottenhamu z inkasovaného gólu nevinil brankáře Radka Černého, po jehož chybě Střihavka snížil. „Takové věci se stávají, to je fotbal. Tentokrát se to stalo Černému. Po gólu byl hodně nervózní, více než obvykle. Bylo to pro něj těžké, když navíc hrál doma,“ nekritizoval českého brankáře Ramos.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.