Hlavní obsah

Slavia Tottenham trápila, po remíze v Poháru UEFA končí

LONDÝN

Fotbalisté pražské Slavie remizovali ve čtvrteční odvetě 3. kola Poháru UEFA na hřišti Tottenhamu 1:1 a po domácí prohře 1:2 před týdnem v pohárové Evropě končí. V odvetě však slávisté byli londýnskému celku více než vyrovnaným soupeřem. Ve druhém poločase měli několik šancí, ale ujala se pouze teč Krajčíka. Další možnosti Střihavky či Ivany už brankou neskončily, a tak se z postupu mohou radovat hráči Spurs.

Článek

V obou sestavách došlo oproti zápasu na Strahově k několika změnám. V brance Slavie nahradil Vaniaka Michal Vorel. Na druhé straně dostal možnost chytat Paul Robinson, vystřídavší mezi tyčemi Radka Černého, který v Praze svojí chybou daroval gól Davidu Střihavkovi. Ten byl v odvetném utkání opět jediným útočníkem.

Domácí celek začal aktivní hrou a Slavii zatlačil na vlastní polovinu. Odměnou byla Kohoutům již v sedmé minutě vedoucí branka. Berbatov přihrál na hranici vápna O´Harovi, který vystřelil na Vorlovu bránu. Jeho pokus nešťastně tečoval Latka a míč skončil za zády slávistického brankáře.

Slavia nehrála ve druhém poločase tolik ustrašeně

Pražský celek však předváděl lepší výkon než v prvním poločase úvodního střetnutí. Nehrál zdaleka tolik ustrašeně a snažil se o presing. Do šestnáctky ostrovního celku se však dostával spíše sporadicky. Od dalšího gólu domácích zachránil sešívané vynikajícím zákrokem Vorel, když ve 21. minutě zlikvidoval pokus velmi dobře hrajícího Huddlestona.

Tottenham opět zahrozil o osm minut později. Hlavičku Benta vyškrábl Vorel konečky prstů na břevno, odražený míč následně dokázal jeden z obránců odkopnout do bezpečí. Ve 35. minutě se do vážnější šance dostali také hráči Slavie, v té době již byla hra vyrovnaná. Aktivní Černý před pokutovým územím Tottenhamu obešel obránce a poté vystřelil ze 16 metrů. Jeho ránu však Robinson s drobnými problémy zneškodnil.

Ofenzivní snažení přineslo své ovoce

Po přestávce trenér Jarolím vystřídal Kalivodu a místo něho poslal na hřiště Milana Ivanu, který se postavil po bok Střihavky do útoku. Ofenzivní snažení hostů přineslo své ovoce v 50. minutě. Z levé strany centroval Pudil, Střihavka na sebe chytře natáhl obránce a na zadní tyči volný Krajčík lehkou tečí usměrnil míč do sítě.

Červenobílí vycítili svoji šanci a snažili se tlačit do útoku. Po brejku se ale do šance dostali domácí. Keane se ocitl sám před Vorlem a vstřelil branku, pomezní sudí však naštěstí pro Pražany odmával ofsajd. Aktivněji hrající slávisté se do další šance dostali v 69. minutě. Po Pudilově vyhraném hlavičkovém souboji se ke střele z otočky dostal Střihavka, jeho pokus zastavila tyč Robinsonovy brány.

Robinson ukázal své umění

Slávisté se snažili vstřelit vedoucí branku a Robinson musel opět ukázat své umění. Přímý kop Ivany jen s problémy vytěsnil na rohový kop. Další možnost měli o chvíli později opět Ivana a dorážející Krajčík, ani jeden z nich však skórovat nedokázal.

Pět minut před vypršení základní hrací doby pomohla po obloučku Benta branková konstrukce i Vorlovi. Zoufalý nápor vedoucího týmu české ligy už další přesný zásah nepřinesl, a tak po remíze 1:1 postupuje londýnský Tottenham Hotspur. Slavia však v odvetě nezklamala a byla Kohoutům minimálně vyrovnaným soupeřem.

Tottenham Hotspur - Slavia Praha 1:1 (1:0)
Branky: 7. O´Hara - 50. Krajčík. Rozhodčí: Eriksson - Bergsten, Klasenius (všichni Švéd.). ŽK: O´Hara - Krajčík, Pudil. Diváci: 34.224. První zápas: 2:1, postupuje Tottenham.
Tottenham: Robinson - Tainio, Kaboul, Woodgate, Chimbonda (60. Malbranque) - Lennon (69. Jenas), Huddelstone, Zokora, O´Hara - Berbatov (46. Keane), Bent. Trenér: Ramos.
Slavia: Vorel - Dřížďal (80. Volešák), Brabec, Latka, Hubáček - Krajčík (86. Belaid), Kalivoda (46. Ivana), Suchý, Černý, Pudil - Střihavka. Trenér: K. Jarolím.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.