Hlavní obsah

Podle chorvatského tisku má Dinamo v Praze šanci uspět

ZÁHŘEB/PRAHA

I přes bezbrankovou domácí remízu spatřuje chorvatský tisk stále solidní postupové naděje na straně Dinama Záhřeb v boji o postup do skupiny Poháru UEFA proti pražské Spartě. "A je-li pravdivé tvrzení, že Sparta má zcela stejný styl hry venku i doma, pak bychom mohli říci, že Dinamo je blíže postupu", komentoval list Vjesnik čtvrteční výsledek z chorvatské metropole.

Článek

"Výsledek 0:0 není zrovna oslnivý počin pro odvetu, ale přesto dává určitou naději. Zvláště vzhledem k dobré hře 'modrých' ve druhém poločase," napsal Vjesnik. Večernji list poznamenal, že v Záhřebu se ve čtvrtek odehrála těžká taktická bitva, hrál se šachový fotbal, v němž ale mělo Dinamo přece jen navrch. "Sparta není tým, který může soupeře zlomit neustálým útokem. Netlačí, nenutí soupeře k chybě, nýbrž na chybu čeká. Proto je zklamáním, že za zády jistého Kozáčika neskončil aspoň jeden míč.

Sparta hájila vlastní branku vyztuženou obranou a příliš nepomýšlela na útok. A Dinamo nenašlo způsob, jak se přes disciplinované Čechy probít. Ale i když bude Sparta v odvetě hrát doma, záhřebský výsledek 0:0 dává Dinamu psychologickou výhodu: každý gól Sparty v Praze bude platit jako jeden, ale každý Dinama se v případě nerozhodného výsledku počítá dvakrát," napsal list. "Dimano proto v Praze v žádném případě nesmí bránit."

Další chorvatský deník Jutarnji list konstatuje, že se Dinamu nepodařilo zlomit odpor zcela průměrného českého týmu, i když pro úspěch byly všechny podmínky. "Češi nepatří ke světovým fotbalovým zázrakům, a přesto jejich nejlepší hráči, internacionál Řepka a brankář Kozáčik, s lehkostí likvidovali naivní pokusy záložní řady Dinama."

Přes rozčarování z "nuly" ale vidí list na straně Dinama dobré postupové šance. "Pravda, nebude tam mít fanatickou podporu fanoušků jako ve čtvrtek večer v Maksimiru a Sparta bude lepší a silnější, povzbuzena pozitivním výsledkem ze Záhřebu. Pravděpodobně i sestava Dinama bude jiná, zejména záložní řada," konstatuje Jutarnji list.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.