Hlavní obsah

Vaslui dělil od postupu jen krůček, lituje rumunský tisk

PRAHA/BUKUREŠŤ

Fotbalisté FC Vaslui byli ve čtvrteční odvetě 1. kola Poháru UEFA na domácí půdě s pražskou Slavií pouhý krůček od vítězství a postupu, přesto se na prahu Evropy zastavili, píše v pátek rumunský tisk. Podle deníku Evenimentul podali domácí minimálně srovnatelný a možná i lepší výkon než soupeř, přesto vyřazení nedokázali odvrátit.

Článek

List Sport konstatuje, že rumunský celek měl postup v ruce, ale ten mu vyklouzl vyrovnávací brankou Pražanů v druhé půli zápasu. Sport ocenil, že fotbalisté Vaslui se postavili Slavii odvážně a od první minuty zápasu hráli ofenzivně.

S tím se shoduje i Gazeta Sportutilor, podle které se tým Vaslui zastavil těsně na prahu Evropy. Deník také oceňuje atmosféru v hledišti jako "hodnou Poháru UEFA".

I Cotidianul má za to, že hráči Vaslui už měli po nerozhodném výsledku z Prahy a po převaze v první půli čtvrtečního zápasu postup "v kapse". Všímá si, že domácí se nebáli od první minuty útočit. Na rozdíl od soupeře byli velmi aktivní a snažili se využít každou příležitost. Slavia dokázala nabrat dech a vyrovnat poměr sil na hřišti až v druhé půli, píše deník.

Čtvrtek byl pro rumunský fotbalu v Poháru UEFA černý den, konstatuje agentura Agerpress s odkazem na vyřazení Vaslui, Rapidu Bukurešť, týmu Unirea Urziceni a Temešváru, který vede český kouč Dušan Uhrin mladší.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.