Hlavní obsah

Kodaňští Brazilci se před Spartou spřáhli se samotným Pelém

KODAŇ

Nebude to pro Pražany žádná legrace. Fotbalisté FC Kodaň získali před čtvrtečním duelem Evropské ligy nejslavnějšího možného rádce. Brazilci v dánských službách se v úterý sešli se samotným Pelém a náležitě se tak nažhavili na pohárový mač. Legendární Brazilec „kope“ v Kodani před kongresem MOV za zvolení Rio de Janeira pořadatelem olympijských her v roce 2016.

Foto: Sport.cz

Slavný Brazilec Pelé se svým krajanem ve službách FC Kodaň Ailtonem.

Článek

Fotbalisté Kodaně získali renomovaného kmotra. A ruku na srdce - legendárního Pelého asi Sparta těžko nějakým podobným pomocníkem trumfne... Není vyloučeno, že nejlepší fotbalista všech dob bude ve čtvrtek v čestné loži Parken Stadionu.

Brazilci v dánských službách zářili jako sluníčko. Ailtonu Almeidovi a Cesaru Santinovi se splnil malý sen. Po úterním tréninku se setkali s Edsonem Arantesem do Nascimentem. Bývalý šampión proslulý jako Pelé přijel do Kodaně na kongres MOV, který v pátek zvolí pořadatele letních olympijských her v roce 2016. A v příštím měsíci devětašedesátiletá hvězda má být jedním z trumfů svého Rio de Janeira.

Brazilský trojlístek se sešel na streetfotbalovém turnaji v kodaňském parku. Profíci Ailton a Santin zjihli jako malé děti, požádali svého velkého krajana o autogram a fotili se s ním jako všichni ostatní přihlížející fanoušci.

„Je to pro mě obrovská čest. Neměli jsme tolik času si s Pelém pořádně promluvit, ale rychle jsem zjistil, že je to velmi příjemný člověk. On je pro všechny Brazilce samozřejmě obrovskou hvězdou a bylo fantastické se s ním setkat,“ básnil Ailton poté, co si pečlivě ověřil, že jeho fotografie s Pelém je v pořádku.

Pořadatel olympiády se volí v pátek, a tak je pravděpodobné, že pokud mu to časový rozvrh dovolí, přijde slavný Brazilec své krajany podpořit ve čtvrtečním utkání. Pak by se Letenští mohli chlubit, že hrají i pro Pelého...

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.