Hlavní obsah

Lille u dna francouzské ligy? To je velký klam, varuje Ragued

Před večerním duelem má výjimečnou motivaci. Ve Francii se narodil, v zemi galského kohouta se Hocine Ragued do světa velkého fotbalu vydal, proti francouzskému týmu v druhém díle Evropské ligy tuniský reprezentant ve slávistických službách nastoupí. „Samozřejmě že zápasy proti francouzským ligovým týmům jsou pro mě povzbuzením,“ nepopírá Ragued.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Tuniský reprezentant ve službách Slavie Hocine Ragued před podceňováním Lille důrazně varuje.

Článek

Kromě Vladimíra Šmicra jste jediným ze slávistických hráčů, jenž má s francouzským fotbalem osobní zkušenosti. Jakým mužstvem vůbec Lille je?

Silným, kompaktním, velice dobrým. Nemá ve svém středu sice žádné vyložené hvězdy, jeho síla spočívá v kolektivním pojetí, které praktikuje.

Ta síla ovšem v porovnání s loňskou sezónou vyprchává. Vždyť váš čtvrteční soupeř se potácí u samého dna francouzské ligy! Mezi dvaceti mužstvy figuruje až na sedmnácté příčce!

Tím se nesmíme nechat oklamat, protože Lille do těchto sfér tabulky rozhodně nepatří. Se svým agresivním fotbalem tolik typickým pro severní Francii půjde v tabulce určitě výš. Je jen otázkou času, kdy se dostane mezi první pětici.

Takže nemyslíte, že ve vaší skupině Evropské ligy je právě Lille nejslabší?

Ale to v žádném případě, protože v Evropské lize žádné slabé mužstvo nehraje. Ostatně, Lille přece dokázalo na úvod remizovat s Valencií.

Představte si, že byste místo kouče Jarolíma usedl na trenérskou lavičku. Jakou taktiku byste Slavii pro čtvrteční večer naordinoval?

Sám trenér už o ní mluvil - musíme být kompaktním týmem neponechávajícím soupeři žádný prostor a zároveň se mu musíme vyrovnat v agresivitě.

Ve Francii jste s fotbalem začínal a v Paris SG do velkého fotbalu vstupoval, je tedy pro vás duel proti francouzským týmům větším svátkem a motivací, než jiné zápasy?

Největší motivací jsou pro mě zápasy v tuniské reprezentaci, ale i utkání proti francouzským ligovým mužstvům jsou pro mě povzbuzující.

Mimochodem, jste vedle Šmicra jediným slávistickým hráčem, který ve francouzské lize působil. Zahrál jste si i proti Lille?

To ne, za Paris SG jsem s výjimkou jediného ligového střetnutí hrál jen přátelské zápasy a s Lille jsem se v nich nepotkal.

Teď na něj narazíte, takže vás přijedou určitě povzbudit vaši kamarádi a známí z Francie...

Pár přátel do Prahy skutečně dorazilo. A nejen na zápas s Lille, ale i na pondělní derby se Spartou, které bude velkou událostí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.