Hlavní obsah

Jablonec proti Apoelu krutě selhal v první půli

JABLONEC

Neuvěřitelný výpadek v prvním poločase sebral fotbalistům Jablonce postupovou naději v odvetném duelu třetího předkola Evropské ligy s kyperským soupeřem. Po prohře 0:1 v prvním zápase totiž nezvládli ani vystoupení na domácí půdě a inkasoval tři góly. „Soupeř byl lepší,“ uznal jablonecký trenér František Komňacký.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Pavel Drsek (vpravo) z Jablonce a Marcio Ivanildo Da Silva z Apoelu v odvetném utkání Evropské ligy.

Článek

„Přesto se domnívám, že jsme hlavně první půli měli odehrát důstojněji. Chvílemi jsem se obával, že výsledek bude pro nás ještě horší. Hráčům vytýkám soustu zkažených přihrávek, nedostatek důrazu a málo bojovnosti. Apoel měl hodně prostoru k útočení a náležitě nás trestal z protiútoků,“ hodnotil trenér poražených.

Domácí nastoupili i s uzdravenými obránci Drskem a Zábojníkem, přesto chybovali v defenzivě. Hosté poprvé zahrozili v 18. min., kdy Manduca běžel ze strany na Špita, ale jablonecký gólman včas zasáhl. Zanedlouho však potkaly Severočechy dvě pohromy. Nejprve se do jejich sítě trefil po trestném kopu hlavičkující Jorge a brzy na to se před Špitem objevil Charalambidis a dostal kyperský tým do dvougólového vedení.

Jiskřičku naděje pak vykřesal domácím Pavlík, který z trestného kopu z malého vápna prostřelil zeď i brankáře. Jenže záhy se Jablonec dopustil další chyby v defenzivě, hbitý Solari elegantně přehodil obloučkem gólmana a bylo to 1:3.

Do druhé půle udělal trenér Komňacký dvě změny ve složení středové řady, kterou měli rozhýbat Vošahlík s Pitákem. Do dobré šance se dostal Pekhart,který hlavičkoval vedle. Hosté ale ještě stačili předvést několik útočných akcí. Střídající Ailton nastřelil tyč. V 80. min. po faulu Špita na Charalambidise neproměnil Solari penaltu, jeho střela šla vysoko nad. Do břevna pak na opačné straně hlavičkoval Vošahlík.

FK Baumit Jablonec - Apoel Nikósie 1:3 (1:3)
Branky: 33. Pavlík - 24. Jorge, 27. Charalambides, 37. Solari. Rozhodčí: Asumaa - Koskela, Heininen (všichni Fin.). ŽK: Chiotis, Broerse (oba Apoel). Diváci: 3622. První zápas: 0:1, postupuje Apoel.
Jablonec: Špit - Krajčík, Pavlík, Drsek, Zábojník - Jarolím, Eliáš (46. Vošahlík), Loučka (46. Piták), Kovařík - Lafata (80. Haurdič), Pekhart. Trenér: Komňacký.
Apoel: Chiotis - Solomou, Jorge, Grnčarov, Boaventura - Broerse - Charalambides, Marcinho (66. Almeida), Pinto, Manduca (83. Michail) - Solari (88. Kontis). Trenér: Jovanovič.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.