Hlavní obsah

Ostudu z Běloruska fotbalisté Baníku doma nenapravili

OSTRAVA

Fotbalisté Baníku Ostrava mohou páteční losování 1. kola Evropské ligy, v němž už půjde o postup do základních skupin, sledovat jen jako nezúčastnění pozorovatelé. Jméno jejich klubu totiž v osudí nebude. Postup si z Bazalů odvezl autobusem běloruský Dněpr do 1100 km vzdáleného města Mogilev. „Neměli jsme štěstí. Bez něho zápas nešlo otočit,“ zamyslel se po porážce 1:2 trenér Miroslav Koubek.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zklamaní fotbalisté Baníku Ostrava během zápasu s Mogilevem

Článek

„Na mužstvo se nezlobím, i když prohrálo a vyřazení bolí. Viděl jsem jeho sympatický výkon s množstvím šancí," pokračoval Koubek. Charismatický kouč připomněl záložníka Frejlacha, který dvakrát trefil tyč, jednou na konstrukci jeho střelu vyrazil brankář a jednou ji skvěle dostihnul prsty v levém dolním rohu branky.

"To jsem ještě nezažil. Dvakrát jsem čistě trefil tyč, jednou moji střelu brankář na ni vyrazil a jednou mi u tyče vyškrábl míč, který jsem už viděl v bráně," popisoval Tomáš Frejlach. Na smůlu se ale vymlouvat nechtěl a odmítá i úvahy o možném podcenění běloruského soupeře. "Věděli jsme, že je dobrý a že se nadřeme. Nadřeli jsme se, ale pak zůstali neskutečně zklamáni," dodal.

Byl to nevídaný zápas, v němž Baník soupeře místy přímo drtil. „V prvním poločase jsme měli problém, protože chlapci se až příliš nechali zatlačit,“ uznal běloruský trenér Andrej Skorobogatko. Ale první gól vstřelili hosté z penalty a byli na koni.

„Penaltu rozhodčí nařídil za můj zákrok, který byl podobný tomu, jakého se ve druhé půli běloruský obránce dopustil na mne. Sudí to viděl zblízka a nepískal,“ divil se Adam Varadi, kterého ještě více žralo, že kyperský arbitr neuznal jeho branku v nastaveném čase první půle. „Byl jsem u balónu dříve než brankář a hlavou jsem ho přehodil. Měl jsem ruce u sebe, stoprocentně nešlo o faul, soudce údajný faul pro mne nepochopitelně ale pískl,“ kroutil nevěřícně hlavou útočník Baníku.

„Viděl jsem náš regulérní gól i zákrok hostů, který měl být potrestán penaltou. Ale na to se nevymlouvejme,“ prohlásil Koubek a připomněl baníkovskou mizérii na běloruské půdě. „Tam jsme zklamali, tam jsme si zavařili.“

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.