Hlavní obsah

Fotbalisté řeckého Volosu byli kvůli korupci vyřazeni z Evropské ligy

NYON

Evropská fotbalová unie UEFA vyřadila řecký klub Volos z Evropské ligy, v níž měl příští týden odehrát první zápas dvojutkání 4. předkola s Paris St. Germain. Pátý tým uplynulé sezóny řecké ligy byl totiž zapleten ve své zemi do korupční aféry, přičemž podle pravidel nesmí v pohárové Evropě hrát tým, který v posledních pěti letech napomáhal manipulování zápasů.

Foto: ČTK

Ilustrační foto

Článek

Disciplinární komise UEFA navíc potrestala Volos vyřazením z evropských soutěží na tři roky s pětiletou podmínkou. Klub má čas do pondělí na odvolání. Unie zatím neurčila, kdo Volos, který ve 3. předkole vyřadil hladce lucemburský celek Differdange, ve dvojutkání 18. a 25. srpna s PSG nahradí.

Zpráva o vyřazení z Evropské ligy přišla den poté, co Volos a druhý zapletený klub Kavala uspěly s odvoláním proti nucenému sestupu do druhé ligy. Podle středečního rozhodnutí odvolací komise řeckého svazu budou moci oba týmy v první lize zůstat, nicméně sezónu začnou s desetibodovým (Volos) a osmibodovým (Kavala) mankem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.