Hlavní obsah

Lavička chce nejdřív vyřadit Admiru, až pak bude případně volat po posilách

Nic než pohodový postup je nezajímá. Fotbalisté Sparty před týdnem vyhráli v Rakousku 2:0 a ve čtvrteční odvetě 3. předkola Evropské ligy by jim mělo stačit Admiru Mödling už jen dorazit. Letenští v úvodu sezóny herně tápou, trenér Vítězslav Lavička nemohl být s ani jedním ze tří soutěžních zápasů spokojený. Proto si kouč uvědomuje, jak důležitý může relativně snadný zápas pro jeho mužstvo být.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vítězslav Lavička, trenér fotbalistů pražské Sparty

Článek

Admira do Prahy ani nepřivezla českého lídra Patrika Ježka, kapitána Windbichlera či útočníka Ouédraogu... Nemáte obavy, že ji hráči mohou podcenit?

Do odvety jdeme s vědomím, že jsme si přivezli dobrý základ z Rakouska, ale budeme hrát zodpovědně, protože víme, že nám v prvním utkání soupeř několikrát nebezpečně zatopil.

Myslíte, že jen tak klame tělem?

Tak to neberu. Mají zkušené hráče, ale i šikovné mladíky. Jejich výsledky v rakouské lize jim dodávají dostatek sebevědomí. Pořád jsme obezřetní, nechceme dopustit, aby se Admira vrátila zpátky do postupové hry.

Sparta zatím odehrála tři soutěžní zápasy. A ani jednou jste nemohl být s předvedenou hrou spokojený...

Pořád je to herní proces, není to zatím ideální. Víme, že máme co zlepšovat. A chci věřit, že našim fanouškům teď ukážeme lepší tvář než s Příbramí.

Proti Příbrami měla vaše mladá záloha věkový průměr jen 21,4 roku. Není to na Spartu až příliš?

Je to realita. Ti kluci jsou produktem Sparty a věříme, že tento proces bude pokračovat. Že se budou zlepšovat na ligové i pohárové scéně.

Ale přece jen, nechtěl byste si pomoci nějakou zkušenou posilou?

Teď máme před sebou odvetu s Admirou a zajímám se jen o to, abychom přes ni postoupili. Až pak se budeme případně rozhlížet po posilách.

Hlavně do zálohy?

To je předčasné. Určitě bychom zohlednili, jak rychle se budou uzdravovat naši zranění záložníci Matějovský s Krejčím.

Sparta Praha - Admira Mödling
Odveta 3. předkola Evropské ligy, první zápas 2:0. Čtvrtek od 20:00 v Generali Areně, rozhodčí Banti (Itálie), přímý přenos vysílá televize Fanda, on-line reportáž na Sport.cz.
Předpokládané sestavy - Sparta: Vaclík - Vidlička, Švejdík, Jarošík, Pamič - Holek - Kadeřábek, Kadlec, Hušbauer, Přikryl - Kweuke.
Admira: Tischler - Plassnegger, Schrott, Drescher, Weber - Sabitzer, Schachner, Mevoungou, Seebacher - Schwab, Hosiner.

Reklama

Související témata: