Hlavní obsah

Sevilla si na Liberec věří. Chceme mít celý zápas pod kontrolou, hlásí Emery

Sevilla

Už jen pár hodin zbývá do začátku zápasu 4. kola Evropské ligy mezi Sevillou a Libercem, v němž půjde o první příčku ve skupině H. A atmosféra v hlavním městě Andalusie houstne. Domácí budou pod tlakem, po dvou ligových porážkách si již nemohou další bodovou ztrátu dovolit. Dá se očekávat jejich velký nápor, Liberečtí jsou ale na něj připraveni a věří, že mohou na stadiónu Ramóna Sáncheze Pizjuána uspět.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

David Pavelka (vlevo) z Liberce a Sebastián Cristoforo ze Sevilly z utkání Evropské ligy.

Článek

Mohutnou soupeřovu ofenzivu si vyzkoušeli už v Terstu a domácí Udine nakonec 3:1 porazili. Na aktuálně čtrnáctý celek Primera División vytáhnou Liberečtí do boje zbraně, které jim přinesly v letošním ročníku evropských pohárů slávu. Znovu se zaměří na pevnou obranu, z níž budou vyrážet do nebezpečných kontrů. „Nedostat brzy gól, nejlépe vůbec žádný," hledá recept k úspěchu záložník Josef Šural.

Jasným favoritem duelu je Sevilla, a to i přesto, že se v současnosti nenachází v optimální formě a pohodě. Výborně technicky a rychlostně vybavený tým s hvězdným a střelecky disponovaným Rakitičem budí nesmírný respekt. Slovanu se navíc nevydařil poslední ligový duel se Znojmem. Jenže podještědský celek v pohárech na půdě španělských celků prohrál v pohárech pouze jednou. Ve Vigu 1:3, přesto nakonec v domácí odvetě protivníka vyřadil. V Mallorce vyhrál 2:1, v bývalém Intertoto Cupu zvítězil na Realu Sociedad 1:0.

Liberečtí navíc v Seville nemají co ztratit. Ani případná porážka je z postupové hry nevyřadí a ve čtvrtek večer tak mohou hrát uvolněněji. „Dá se očekávat, že Sevilla bude častěji na míči a útočit. My chceme hrát vzadu organizovaně a vyrážet do rychlých brejků. Zkusíme uhrát co nejlepší výsledek," říká kouč Šilhavý, který nebude mít k dispozici brankářskou jedničku Přemysla Kováře a z taktických důvodů možná pošetří i obránce Kušníra.

Sevilla je na český tým nažhavená a domácí klopýtnutí si vůbec nepřipouští. „Nejdůležitější je výhra. Očekává se od nás. Prakticky by nám zajistila první příčku ve skupině," říká kouč Unai Emery, jenž má český tým zmapovaný. „Budou nadále pokračovat ve svém stylu, dobře bránit a vyrážet do protiútoků. My se budeme snažit o to, abychom jim nedali žádnou šanci na brejky. Naší strategií je zastavit každý jejich protiútok a mít dostatek trpělivosti. Chceme mít celý zápas pod kontrolou," hlásí Emery.

Zápas mezi Sevillou Libercem začne na stadiónu Ramona Sáncheze Pizjuána ve 21:05 a řídí ho polský sudí Szymon Marciniak. Utkání vysílá živě Fanda, podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Dvaačtyřicetiletý baskický kouč je po posledních neuspokojivých výkonech propírán příznivci ze všech stran. Výhrou nad Libercem si je touží usmířit. „Když se nedaří, fanoušci viní trenéra, to už se nezmění. Pokud ale dnes vyhrajeme a nabídneme divákům pěknou podívanou, fanoušci budou opět nakloněni jak mužstvu, tak trenérovi," věří Emery.

Jeho svěřenci obdrželi v minulých třech střetnutích hned devět branek. Právě na obranné činnosti chce Sevilla zapracovat. „Musíme se víc soustředit na obranu, ale to neznamená, že bychom nepřešli do útoku. Třeba dáme ve čtvrtek méně gólů, ale nějaký dát musíme," uzavřel Emery.

Sevillané svého soupeře příliš neznají a ani jmény si zrovna hlavu nelámou. Místní deník Diario de Sevilla zařadil do základní jedenáctky Severočechů např. Kovaka, Frýdecka či Kubira. Pesimistické myšlenky ovšem nemají a ve výhru Sevillistas Rojiblancos věří.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.